Suspès el judici pels aldarulls de Lloret de Mar perquè només s'hi presenten dos dels 20 acusats

Es declaren en rebel·lia els 18 acusats que no s'han presentat

El judici pels aldarulls de la matinada de l'11 d'agost del 2011 a Lloret de Mar (Selva) ha trigat més de sis anys a arribar i, tot i això, s'ha hagut de suspendre perquè només han comparegut dos dels 20 acusats.

Els processats s'enfronten a penes d'entre 2 i 9 anys de presó per delictes de desordres públics, atemptat a agents de l'autoritat, lesions, danys i robatori amb força. Tots els acusats són estrangers (de nacionalitats francesa, alemanya, noruega, holandesa, ucraïnesa i suïssa) i, de fet, setze d'ells ja estaven declarats en rebel·lia. Per això, el jutjat penal 3 de Girona preveia jutjar aquest dimarts quatre dels implicats en la batalla campal, dels quals finalment només dos s'han presentat a la vista.

L'acusació popular, exercida per la patronal de l'oci nocturn Fecasarm, demana penes "exemplars" i recorda que els aldarulls, originats arran del desallotjament d'una discoteca perquè va deixar de funcionar l'aire condicionat, van ser "molt greus".

Enfrontaments entre turistes i la policia

Els fets es remunten a la matinada de l'11 d'agost del 2011 quan la policia va obligar a desallotjar les 1.800 persones que hi havia a la discoteca Colossos del municipi perquè no funcionava l’aire condicionat i hi havia casos de lipotímia. Els acusats van aprofitar aquest moment per infiltrar-se entre la multitud i llançar objectes contra els agents i els seus vehicles, a banda d’incitar altres persones a fer el mateix.

La nit va acabar amb greus enfrontaments entre turistes i la policia, 20 detinguts de diverses nacionalitats, 22 contusionats (nou dels quals mossos d’esquadra) i mobiliari urbà destrossat. 

El + vist

El + comentat