Comarques Gironines 23/03/2021

La Veneració de la Creu a les escales de la catedral, acte principal de la Setmana Santa a Girona

Els manaies no desfilaran pels carrers de Girona per les restriccions contra el covid

Ara
2 min
Passos de la Processó a l'església de la Mare de Déu dels Dolors.

Girona recupera en part les activitats de celebració de la Setmana Santa, que van ser cancel·lades l'any passat a causa del covid. La celebració arrenca aquest dijous, 25 de març, amb el pregó de Setmana Santa (19.30 h, a l'Auditori Josep Irla), a càrrec del monjo gironí del monestir de Montserrat Bernat Juliol, amb la intervenció musical del quartet CatAlinKa.

Una de les activitats que atrauen més públic per Setmana Santa, la processó, amb els seus tradicionals manaies, no desfilarà aquest any pels carrers de la ciutat. Sí que es podran visitar els passos que la Junta de Confraries exposa a l'església de la Mare de Déu dels Dolors. La mostra, anomenada Exposanta, estarà oberta al públic del 26 de març a l’1 d’abril en horari de matí i tarda, i també el 2 d’abril, només al matí.

Aquest any l'acte principal de la Setmana Santa serà la Veneració de la Creu, el 2 d’abril, Divendres Sant, a les 20 h a les escales de la catedral. Hi participaran entre 100 i 160 persones, dividides entre els representants de cada confraria, els manaies, els membres del Sant Sepulcre, els portants del Sant Crist i els capellans i el bisbe, acompanyats pel Cor de la Polifònica de Girona. Serà un acte estàtic, sense assistència de públic i retransmès en directe per TV Girona. El cartell d'aquest acte de Divendres Sant és obra de l’autor gironí Pau Baena.

L'Ajuntament considera "una bona notícia" que aquest any es pugui celebrar la Setmana Santa encara que sigui amb restriccions i amb només una part de les activitats que es fan habitualment.

“L’acte de la Veneració de la Creu permetrà complir totes les mesures establertes, ja que es farà de manera estàtica i, a més, s’aprofitarà el gran marc que tenim que són les escales de la catedral”, indica David Fluriach, president de la Junta de Confraries de la Setmana Santa de Girona. A la web de la Junta de Confraries es poden descarregar activitats pedagògiques que han preparat per viure la Setmana Santa en família.

stats