Comarques Gironines 28/09/2017

Els centres escolars del Ripollès signen un manifest de rebuig a la vulneració de drets

Ara
2 min
Fàrmacs en nens i 
 Adolescents, el pla B

RipollLes escoles, instituts i centres de formació de la comarca del Ripollès han signat un manifest de rebuig a "la vulneració dels drets democràtics que s’està portant a terme aquests dies". En un document conjunt asseguren que "vetllaran per un clima de convivència" als seus centres, en els quals "el lliure pensament, el dret a decidir i el respecte mutu formin part del dia a dia".

"Només des de la llibertat i el respecte a les persones i a les idees és possible educar els nostres infants i joves per tal que esdevinguin autèntics ciutadans compromesos", conclouen els centres educatius ripollesos. El document es pot consultar a les pàgines web de les escoles i instituts i està disponible en català, castellà i anglès.

Aquest és el contingut íntegre del manifest:

"Des dels centres educatius de la comarca del Ripollès, volem fer un manifest unànime de rebuig a la vulneració dels drets democràtics que s’està portant a terme aquests dies.

Entenem que s'ha produït una flagrant violació dels nostres drets nacionals com a poble i també dels drets individuals i col·lectius d'expressió, reconeguts tant a Europa com als organismes internacionals.

És per això que vetllarem per un clima de convivència en els nostres centres, en els quals els drets socials, el lliure pensament, el dret a decidir i el respecte mutu formin part del dia a dia. És a dir, volem que els nostres centres siguin democràtics i que defensin les llibertats, des del diàleg i la tolerància.

Així mateix, treballarem per al manteniment dels drets socials, per tal que d'una manera compromesa, pacífica, cívica i democràtica puguem expressar la nostra voluntat com a poble.

I és que, només des de la llibertat i el respecte a les persones i a les idees, és possible educar els nostres infants i joves per tal que esdevinguin autèntics ciutadans compromesos. Centres educatius de la comarca del Ripollès".

stats