Comarques Gironines 30/07/2019

Detecten prop de cent atropellaments d'animals en sis mesos a l'Alt Empordà

La Iaeden demana als ciutadans que els avisin si troben animals morts als vorals

Ara
1 min
Mapa amb els prop de cent atropellaments d'animals que s'han detectat a l'Alt Empordà en els darrers sis mesos

GironaEntre el gener i el juny del 2019 l'entitat Iaeden (Institució Altempordanesa per a la Defensa i Estudi de la Natura) ha detectat 96 atropellaments d'animals a les carretes de l'Alt Empordà. El municipi amb més sinistralitat animal és Castelló d'Empúries, amb 26 atropellaments, perquè hi ha moltes carreteres que passen pel Parc Natural dels Aiguamolls. "Els Aiguamolls és un 'hotspot' de biodiversitat i les grans infraesctructures hi impacten negativament" adverteixen els ecologistes. L'eriçó comú ha estat l'espècie més atropellada (amb 17 exemplars), seguida del senglar (8) i el teixó (amb 6 exemplars).

Unes dades obtingudes a través del projecte Participa de la Biodiversitat de l'Empordà. Els voluntaris han avisat la Iaeden dels atropellaments i creuen que les xifres obtingudes "representen una minsa part dels atropellaments reals diaris". Per això l'entitat demana als ciutadans que els avisin si detecten animals morts als vorals de la carretera perquè consideren que són unes dades "de gran valor per la protecció de la natura". "Aquesta informació ens servirà més endavant per fer seguiments més puntuals i amb metodologia concreta pels punts especialment negres", subratllen.

El projecte també ha servit per elaborar deu censos d'ocells en col·laboració amb el Parc dels Aiguamolls, jornades de voluntariats i cursos, entre altres coses.

stats