Comarques Gironines 26/01/2022

La Diputació de Girona crea una nova col·lecció de còmic i convoca un concurs

'Llamps i Tintes!' arranca amb l'edició d'un volum d'Adrià Pujol i Laia Baldevey

2 min
Acte de presentació de la nova col·lecció "Llamps i Tintes!", amb Adrià Pujol i Laia Baldevey, Albert Piñeira i Joan-Lluís-Lluís.

Amb l’objectiu de contribuir a l’edició d’obres de còmic i novel·la gràfica en llengua catalana i incentivar la creació entre els autors i autores d’aquest gènere, la Diputació de Girona convoca un concurs de projectes d’aquesta modalitat i crea una nova col·lecció, titulada Llamps i Tintes! La convocatòria serà anual i la d’aquest any es va obrir dimarts. S’hi poden presentar projectes fins al dia 20 d’abril. 

L’obra guanyadora es publicarà en la nova col·lecció, que s’encetarà a mitjans d’aquest 2022 amb el volum El bròfec, amb guió de l’escriptor Adrià Pujol i dibuixos de la il·lustradora Laia Baldevey. Situada l’hivern de 2033 als contorns de la serra de l’Albera, la història que explica aquest còmic parteix de l’estranya aparició de tota mena d’animals morts, que creen un pànic generalitzat.

Amb la publicació d’aquest primer volum a la col·lecció Llamps i Tintes!, la Diputació vol incentivar la participació en el nou concurs.

Segons el director de la col·lecció Josep Pla de la Diputació de Girona, Joan-Lluís Lluís, la nova línia editorial de publicació de còmic i de novel·la gràfica ha de servir per “potenciar aquest mitjà d’expressió i contribuir a l’edició d’obres d’aquest gènere en llengua catalana”. El còmic és un dels gèneres literaris menys cultivats en català.

Crear nous públics per a la novel·la gràfica

“És un projecte innovador, que vol acostar la cultura gironina a un públic molt ampli i transversal, especialment al públic més jove. Crear nous públics per a la cultura, en aquest cas per a la novel·la gràfica, és saber crear continguts, educar i acompanyar el públic novell per tal que creixi i maduri conjuntament amb la nova proposta”, afegeix Albert Piñeira, vicepresident de la Diputació de Girona i diputat de Cultura.

A més de la publicació de l’obra dins la nova col·lecció, els guanyadors del concurs rebran una contraprestació de 6.000 euros pels drets d’autor cedits. En cas de projectes presentats per un equip, l’import es distribuirà entre l’autor o autora del guió (40%) i l’autor o autora de les il·lustracions (60%). S’hi poden presentar aficionats o professionals de la novel·la gràfica de més de 18 anys i que hagin nascut o resideixin a les comarques gironines, o bé que no compleixin aquest supòsit però que la seva proposta estigui relacionada temàticament amb aquestes comarques.

stats