ECONOMIA
Comarques Gironines 15/10/2020

La fàbrica Nestlé a Girona creix en producció i inversió

Ara/acn
2 min
Un treballador de la cadena de producció de la fàbrica Nestlé de Girona inspeccionant alguns envasos.  Imatge de la foto signada de l’actor Tom Hanks al film Sully que es pot veure a la mostra.

GironaLa fàbrica de Nestlé a Girona, situada al polígon de Domeny, creixerà un 8% aquest any i preveu tancar el 2020 produint 82.000 tones de cafè soluble i en càpsules. Sobretot, més de la meitat d’aquest increment se l’emporten les monodosis, que es venen sota la marca Dolce Gusto. El director de la planta, Jordi Jaén, explica que l’augment de producció ja entrava dins “les previsions i la planificació” de la companyia, tot i que la pandèmia ha fet augmentar el consum a les llars. La fàbrica de Nestlé, que compta amb 800 treballadors directes, ha posat en funcionament la caldera que genera vapor a partir del marro de cafè i que ha suposat una inversió de 17,2 milions d’euros.

Des d’un inici, produeix cafè soluble sota la marca Nescafé. I des del 2009, també càpsules monodosi amb la gamma Dolce Gusto. L’any passat, sumant totes les varietats, la factoria va produir 76.000 tones de cafè. I aquest 2020, tot i la pandèmia, preveu tancar l’any creixent un 8% en producció i arribar a les 82.000. “En els últims cinc anys hem produït més d’un 35% d’allò que veníem fent”, concreta Jaén. “Òbviament la nostra categoria de productes s’encamina cap als supermercats i el consum a les llars; i això també ens ha fet fabricar més volum del previst”, diu en referència al fet que la pandèmia ha provocat que es facin més àpats a casa.

Treure energia del marro

I a les inversions acumulades durant els últims anys ara n’hi ha sumat una més: la posada en marxa d’una nova caldera que permet obtenir vapor a partir del marro del cafè. Ara fins al 80% d’aquest marro es cremarà a la fàbrica mateix. I es transformarà en vapor que, després, servirà per generar energia.

stats