Comarques Gironines 29/05/2019

Guanyem Girona només acceptarà un pacte de govern amb ERC sense JxCat ni el PSC

I demana als socialistes que donin suport a la investidura

Maria Garcia
2 min
Els sis regidors de Guanyem Girona abans de la roda de premsa

GironaAtzucac en les negociacions per la investidura del pròxim alcalde o alcaldessa de la ciutat de Girona. Després que ahir ERC proposés un govern entre el seu partit, JxCat i Guanyem, avui la coalició d’esquerres ha fet una contraoferta: arribar a un acord de govern només entre les dues formacions esquerranes i independentistes. El seu cap de llista, Lluc Salellas, ha reconegut que és una “proposta complicada”, i més si es té en compte que, segons la llei, per investir un alcalde es necessita la majoria absoluta, és a dir, catorze regidors. Guanyem i ERC en sumen deu (sis i quatre) i, per tant, necessitarien que JxCat (nou) o PSC (sis) hi votés a favor.

Ara bé, Salellas ha deixat clar que no acceptaran un govern amb el PSC, però sí els seus vots per garantir la investidura. “Guanyem té clar que amb el partit que encara avui defensa el 155 i en un context de repressió política no podem articular un govern conjunt”, ha subratllat, tot i que ha instat els socialistes a donar-los suport. “Hauran de triar si voten a favor d’un govern de Madrenas o un govern entre Guanyem i ERC”.

Una proposta que ha criticat la número ú del PSC, Silvia Paneque, per la "descoordinació" entre Guanyem i ERC. "El govern que proposa Guanyem requereix el suport dels socialistes cosa que la pròpia Esquerra ha dit que no accepta. Per tant, una de dos: o hi ha descoordinació entre Guanyem i ERC o és una proposta de broma" ha etzibat la socialista.

Per tant, que l’oposició arribi a un acord per rebatre-li l'alcaldia a Marta Madrenas és una gesta gairebé impossible. ERC no acceptarà els vots del PSC, i Guanyem no pactarà un govern amb JxCat, amb qui han mostrat clares discrepàncies al llarg de la campanya i de la legislatura passada. I si l’oposició no arriba a cap acord, Madrenas serà investida alcaldessa el pròxim 15 de juny, perquè la llei marca que en primera volta es necessita la majoria absoluta però que en segona volta guanya la llista més votada.

stats