Comarques Gironines 21/02/2018

La IAEDEN denuncia una granja de Cantallops perquè incompleix la normativa

L'entitat ha denunciat l'Ajuntament als jutjats i reclama la clausura de les instal·lacions

Acn
1 min
Imatge d'alguns dels porcs de la granja de Cantallops (Alt Empordà)

CantallopsLa IAEDEN i un veí de Cantallops (Alt Empordà) han interposat un recurs contenciós administratiu contra l'Ajuntament del municipi pel cas d'una granja de 720 porcs que, segons l'entitat, incompleix totes les condicions de la llicència ambiental que se li va atorgar l'any 2008.

Entre les vulneracions, l'entitat denuncia el deteriorament de les instal·lacions o que les basses de purins tenen fissures i que disposen de la capacitat mínima requerida. Els ecologistes reclamen que es clausurin les instal·lacions i que es revoqui l'activitat.

A més, també demanen que s'aturi la tramitació de la llicència d'ampliació, que preveu incrementar la capacitat i arribar fins als 1.222 caps de bestiar. El jutjat contenciós administratiu número 1 de Girona ha admès a tràmit el recurs.

"Tot i els incompliments reiterats, ni l'Ajuntament ni la Generalitat han fet res, i no només no es tanca, sinó que es vol ampliar", afirma l'advocat que porta el cas, Eduard de Ribot. L'equip de govern defensa les actuacions dutes a terme i diu que cal esperar que la justícia es pronunciï.

stats