Comarques Gironines 05/07/2019

JxCat torna a pactar amb el PSC i IdS al Consell Comarcal de la Selva, tot i la polèmica de Santa Coloma de Farners

Salvador Balliu va enviar una carta al president Torra en què li explicava la feina feta els últims 4 anys

Maria Garcia
2 min
D'esquerra a dreta: Pere Garriga (IdS), Salvador Balliu (JxCat) i Jesús Becerra (PSC) durant la presentació de l'acord per governar el consell comarcal de La Selva

GironaDesprés de governar plegats durant la legislatura passada, JxCat, els Independents de la Selva (IdS) i el PSC han decidit reeditar l'acord i tornar a portar junts les regnes del Consell Comarcal de la Selva. Un pacte que fa quatre anys no va aixecar polseguera però que avui tenia molts ulls posats al damunt. I és que les tres formacions polítiques són les mateixes que van signar un acord a l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners que van haver de trencar hores més tard per les pressions del president Quim Torra i d'un grup de veïns que van obligar els regidors a posposar el ple d'investidura i a canviar de socis de govern.

"Espero que la gent ho respecti, perquè és el mateix pacte que hi havia fins ara, no veiem cap motiu de polèmica", ha deixat clar el president del consell comarcal, Salvador Balliu (JxCat), que també ha reconegut que no li va agradar el que va passar al ple de Santa Coloma. En aquest sentit, ha indicat que no ha demanat permís a la direcció del partit per reeditar l'acord de govern: "No els ho he preguntat", ha etzibat el també alcalde de Caldes de Malavella. Ara bé, sí que ha matisat que li va enviar una carta al president Quim Torra on li resumia i exposava la feina feta pels tres partits durant la passada legislatura. "Els números ens avalen", ha apuntat Balliu.

Després dels resultats de les eleccions municipals, JxCat i ERC van empatar en nombre de representants al consell comarcal selvatà: deu cadascun. Però l'entesa entre els dos partits no va ser possible. "La nostra prioritat és que el consell funcioni bé, i si les coses han funcionat bé, no cal canviar-les", ha explicat Balliu per justificar que triés el PSC i no ERC com a soci de govern.

D'altra banda, des d'IdS, Pere Garriga ha assenyalat que el partit va sotmetre a votació les dues ofertes que van rebre per formar govern al consell: un pacte amb ERC i els comuns, o un pacte amb JxCat i PSC. "Els representants de les quinze llistes que té el partit a la comarca van votar per àmplia majoria repetir l'acord amb Junts i socialistes", ha explicat Garriga.

De fet, tant Balliu com Garriga i el socialista Jesús Becerra han insistit que si han decidit governar junts és per la feina feta la legislatura passada. "Som el millor consell comarcal de Catalunya, en pressupost, en organització, en serveis… Hem fet molta feina i creiem que la podem continuar i que tenim projectes per acabar", han reiterat tots tres.

Encara han de completar el cartipàs, però sí que han acordat que Balliu repetirà a la presidència –càrrec que ocupa des de fa sis anys– i Garriga i Becerra assumiran les vicepresidències. El ple del Consell Comarcal de la Selva està format per 33 membres, dels quals 10 són de JxCat, 10 d'ERC, 5 d'IdS, 4 del PSC, 2 d'En Comú-Guanyem, 1 de la CUP i 1 de Ciutadans.

stats