Comarques Gironines 24/07/2017

Els Marrecs de Salt, nova colla de 9

És la primera colla de les comarques gironines que completa un castell d’aquesta categoria

Maria Garcia
2 min

SaltEl somni dels Marrecs de Salt ahir es va fer realitat. Després de veure com per la diada de Sant Narcís, a l’octubre, se’ls escapava de les mans quan ja el tenien a tocar, ahir no van marxar de plaça fins a completar el gran repte pendent, el 3d9f. I a la pràctica el van fer dues vegades, ja que el primer intent el van desmuntar quan l’enxaneta estava a punt de fer les tres passes de l’aleta. Per arrodonir-ho van aconseguir-ho a la plaça que els va veure néixer, la Lluís Companys de Salt. “Som de 9, som de 9, som de 9!” cridaven eufòrics els blauters quan van baixar del castell. Després de 21 anys van escriure ahir un nou capítol a la seva història en convertir-se en la primera colla de les comarques gironines en assolir un castell de 9.

En les últimes temporades, la colla ha consolidat les estructures de 8 pisos, i últimament era habitual que passegessin el 2d8f o el 5d8, fins i tot en poblacions lluny de casa seva com Barcelona o Palafrugell. De fet, només aquest any i abans de la diada de Sant Jaume, ja havien descarregat nou 3d8, sis 2d8f i tres 5d8, uns registres que ja superen els assolits en tota la temporada passada. Les dades eren el millor aval per encarar un repte superior, el 3d9f que tant porten assajant en els últims dos anys.

Gràcies a aquesta construcció, els Marrecs van signar la millor diada de la seva història amb el 5d8, id3d9f, 3d9f, 2d8f i un pilar de 6 que va caure just després de coronar-lo. Una espineta que es va quedar clavada però que no va aigualir la gran festa de celebració, marcada per les bromes i referències als nou pisos.

A més dels Marrecs, van participar a la diada de Sant Jaume els Xerrics d’Olot, els Xicots de Vilafranca i els Castellers de Sabadell. Els olotins van signar el 3d7, 4d7a, 4d7 i p5, quatre construccions que els Xerrics tenen completament dominades i així van demostrar-ho diumenge amb una execució de nota. Per contra, els vilafranquins no van tenir gaire sort. Després de desmuntar el 2d8f i fer el 3d8, a segona ronda els va caure el 4d8, cosa que els va obligar a canviar els plans de l’actuació. Van acabar amb el 2d7 i un p5. Per últim, els saballuts van signar una bona actuació amb el 3d8, 2d8f, 4d8 i el vano de 5.

stats