Comarques Gironines 21/02/2018

Millo: "No em consta la vinculació entre l'imam de Ripoll i el CNI"

El delegat desconeix si Es Satty va ser confident del Centre Nacional d'Intel·ligència espanyol

Maria Garcia
1 min
El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, atenent als mitjans

GironaEl delegat del govern espanyol, Enric Millo, ha afirmat que no li "consta cap vinculació entre l'imam de Ripoll i el CNI". Segons les agències Europa Press i Efe, el Centre Nacional d'Intel·ligència espanyol (CNI) va admetre que va tenir contactes amb Abdelbaki es Satty el 2014 mentre era a la presó de Castelló.

Enric Millo assegura que "desconeix" aquesta relació: "A mi m'informen sobre qüestions d'interès per a la gestió dels conflictes que hi ha sobre la taula o sobre l'amenaça terrorista, però no em consta aquesta vinculació", afirma.

Pel que fa a la demanda de l'alcalde de Ripoll, Jordi Munell, que sol·licitava més informació a la Delegació del govern espanyol, Millo ha assenyalat que no l'ha respost: "No tinc cap constatació, però no perquè no tingui voluntat d'investigar, d'aclarir, o de reunir-me amb l'alcalde quan ho consideri oportú".

La setmana passada Munell va criticar el ministeri d'Interior i la Delegació del govern espanyol a Catalunya "per no aclarir la relació entre Es Satty i el CNI". "Algú tenia coneixement dels plans de l'imam? S'haurien pogut evitar els atemptats?", va preguntar l'alcalde de Ripoll, que fa mesos que trasllada aquestes qüestions als responsables estatals.

Per aquesta raó, l'Ajuntament va decidir personar-se com a acusació particular en la causa que té oberta l'Audiència Nacional i en la qual s'investiguen els atemptats de Barcelona i Cambrils, "com a perjudicats i també per tenir accés a la informació, vista la manca de respostes oficials", va lamentar Munell.

stats