SALUT
Comarques Gironines 12/11/2020

Palamós, autosuficient per a les proves PCR

Acn
1 min
Un tècnic de l’Hospital de Palamós amb mostres per poder fer proves de covid-19, en una imatge d’ahir mateix.

GironaL’Hospital de Palamós (Baix Empordà) i els centres que en depenen -integrats al Serveis de Salut Integrals Baix Empordà (SSIBE)- ja són “autosuficients” en la realització i anàlisi de proves PCR. El laboratori del centre hospitalari ha habilitat unes instal·lacions i ha incorporat nova maquinària amb la qual ja disposa de capacitat per gestionar unes 300 proves diàries sense necessitat de derivar-les a cap laboratori extern. Amb la futura incorporació d’un segon equip, la previsió és poder-ne fer fins a 400 al dia. Si fos necessari, es podria engegar un torn de nit que permetria arribar fins a les 700 proves diàries.

Això suposa una millora en la rapidesa del diagnòstic i de la detecció del covid-19, amb un màxim d’espera dels resultats d’entre 24 i 48 hores. El centre, a més, ja fa els tres tipus de proves disponibles: les PCR, els tests d’antígens ràpids i els tests serològics.

Dins els Serveis de Salut Integrats Baix Empordà (SSIBE) hi ha l’Hospital de Palamós, els CAP i el centre sociosanitari. Des del març el laboratori de l’hospital ha fet més de 22.000 proves PCR, amb una mitjana de 220 al dia.

Des de l’agost s’ha completat la formació del personal tècnic i el processament de mostres. Actualment el laboratori disposa de vuit professionals tècnics que duen a terme el procés diàriament, incloent-hi els dies festius, i un facultatiu que es dedica en exclusiva a la gestió d’aquesta secció.

stats