Comarques Gironines 29/09/2015

Por, silencis i exaltació pel canvi

Can Gruart de Vilablareix acollirà del 10 d'octubre a l'1 de novembre l'exposició 'Crits del silenci', amb una trentena de pintures de Laura Gonzalo

Josep Pastells
1 min
Laura Gonzalo

VilablareixEl centre cultural Can Gruart de Vilablareix (carrer Farigola,50) acollirà del 10 d'octubre a l'1 de novembre l'exposició 'Crits en Silenci', en què la pintora Laura Gonzalo (Palafrugell, 1978) mostra un viatge interior de la dona i descobreix "les pors, els silencis guardats i l’exaltació pel canvi". La trentena d'obres que componen la mostra giren al voltant de tres conceptes: art, vida i dona. El caire clarament sexual d'algunes pintures contrasta amb altres d’aire més aviat malenconiós, transmès a través de mons imaginaris on frustracions i anhels de llibertat van agafats de la mà.

El títol de la mostra reflecteix la intenció reivindicativa de l’artista, que trenca una llança a favor de les dones que encara "arrosseguen el pes d’una educació on les etiquetes d’allò considerat correcte i allò considerat inadequat marquen les seves maneres de fer i de viure, però no de sentir, i això esdevé una font de frustracions i un impediment a l’hora d’assolir la seva realització personal". L'exposició serà inagurada el dissabte 10 d’octubre a les 19h en un acte en què, a més de l'alcalde de Vilablareix, David Mascort, hi intervindrà la ballarina Ester Bou, que oferirà una performance de dansa inspirada en les obres de Laura Gonzalo. Pintora i ballarina no descarten properes col·laboracions.

stats