EMPRENEDORIA
Comarques Gironines 27/01/2022

Premiat un pla de negoci per a la salut dels músics

ARA
2 min
Imatge dels guardonats en els Premis a l’Emprenedoria i a la Creativitat.

GironaEl projecte Artgonòmic, firmat per Alba Xiberta, ha resultat guanyador del Premi a l’Emprenedoria i a la Creativitat convocat per AGOE (Associació Gironina d’Orientació Empresarial). Artgonòmic proposa crear una plataforma de venda online de material ergonòmic per a músics, i vol oferir, a més, serveis d’assessorament i rehabilitació especialitzats en lesions derivades de l’ús d’instruments musicals. El jurat, integrat per membres d’AGOE, de la Universitat de Girona i de la Cambra de Comerç de Girona, ha decidit concedir el segon premi al projecte Echo Aviation, firmat per Daniel Campos i que pretén crear i comercialitzar un avió ultralleuger elèctric dissenyat per a pilots en formació i que comporti un baix impacte ambiental i un baix cost econòmic.

Els premis es van concedir ahir, en un acte en què es va retre homenatge a Narcís Mateu Nierga, que va morir el 2020 i que va ser soci fundador d’AGOE i impulsor a Girona del voluntariat en orientació empresarial.

A més de la dotació econòmica (1.000 euros per al primer premi i 500 euros per al segon), i per poder tirar endavant els seus projectes, els guardonats es beneficiaran durant un any del suport tècnic d’AGOE, entitat integrada per professionals i exdirectius sèniors que de manera voluntària ofereixen la seva experiència per orientar nous emprenedors i empreses.

Projectes innovadors

En la memòria del projecte guanyador s’indica que hi ha botigues tradicionals físiques i online que ofereixen tot tipus de productes musicals, però no n’hi ha d’especialitzades en productes ergonòmics per a músics. Tampoc és habitual que els centres de fisioteràpia per a artistes ofereixin productes ergonòmics. El projecte pretén aglutinar els dos vessants i convertir Artgonòmic en “un referent de salut per a músics únic”.

El guanyador del segon premi es proposa dissenyar i fabricar un prototipus d’aeronau ultralleugera, aconseguir la seva certificació i comercialitzar-la. El client que es busca és el de les escoles de formació de pilots, a les quals s’oferirà “una eina fiable i segura que permetrà fer el màxim nombre d’hores de vol amb el mínim cost possible”.

stats