Pandèmia
Comarques Gironines 09/09/2021

Salut posarà dos punts de vacunació sense cita als campus de la UdG

ARA
1 min
El centre de vacunació massiva de la Devesa de Girona al mes d’abril.

GironaDavant l’escàs poder de convocatòria del centre de vacunació massiu de la Devesa, a Girona, que ha passat de llargues cues a estar totalment infrautilitzat, Salut s’ha fixat l’objectiu d’augmentar el percentatge de vacunació en la comunitat universitària i començar el curs amb més seguretat.

El departament de Salut habilitarà el 14 i el 16 de setembre dos punts de vacunació sense cita a la Universitat de Girona (UdG), coincidint amb l’inici del curs universitari. El dia 14 l’espai estarà operatiu al menjador d’estudiants del Campus Montilivi, i el dijous 16 canviarà d’emplaçament i es traslladarà a la Facultat d’Educació i Psicologia del Campus Barri Vell. Els punts obriran de les 10 a les 14 hores tots dos dies.

Primera i segona dosi

S’administrarà la primera dosi de vacuna a totes les persones que formin part de la comunitat universitària, així com també a la resta de la població -de més de 12 anys- de la Regió Sanitària Girona. La segona dosi de les persones vacunades en el marc d’aquesta iniciativa s’administrarà tres setmanes després a la mateixa universitat. Els estudiants i personal que hi estiguin fent una estada o siguin desplaçats de llarga durada d’altres comunitats autònomes també es podran vacunar, sempre que facilitin prèviament les seves dades personals a través de l’adreça de correu electrònic salutlaboral.osl@udg.edu.

Actualment, la cobertura en pauta completa a la Regió en la franja d’edat d’entre 16 i 19 anys és del 60%, del 52,6% entre 20 i 29 anys i del 54,8% en el grup de 30 a 34 anys. Hi ha punts de vacunació a Blanes, Calella, Figueres, Girona, Olot, Ripoll i Sant Antoni de Calonge.

stats