TRIBUNALS
Comarques Gironines 10/02/2021

Sentència pionera que indemnitza una pizzeria pel confinament

ARA
2 min
Imatge de l’Audiència, on el propietari de la pizzeria va recórrer la sentència del jutjat número 2.

GironaUna sentència de l’Audiència de Girona obliga una asseguradora a indemnitzar una pizzeria de la ciutat per les pèrdues que va patir arran del confinament. La resolució, que en tomba una altra d’emesa per un jutjat, estima el recurs de l’amo del negoci, informa l’ACN. Estableix que la companyia SegurCaixa Adeslas, amb qui va subscriure una pòlissa just abans de la pandèmia, li haurà de pagar 6.000 euros per la “paralització d’activitat” arran del covid-19.

La sentència, que ja és ferma, admet la “novetat” del litigi i conclou que no estimar la demanda “suposaria restringir la cobertura esperada per l’assegurat”. “Potser les asseguradores haurien de preveure expressament les situacions de pandèmia a les pòlisses”, diu. L’amo de la pizzeria va contractar una pòlissa amb SegurCaixa Adeslas just un mes abans que es decretés l’estat d’alarma i el confinament arran de la pandèmia.

200 euros al dia durant un mes

El contracte recollia un apartat especial per “paralització d’activitat” i establia que, si es donés el cas, l’assegurat rebria una compensació de 200 euros durant trenta dies. És a dir, fins a un màxim de 6.000 euros. Com que no va poder obrir pel confinament, el propietari de la pizzeria va reclamar que l’indemnitzessin i, arran de la negativa, va portar el cas als tribunals.

El novembre passat el jutjat de primera instància número 2 de Girona va donar la raó a l’asseguradora. El propietari va recórrer la sentència a l’Audiència, que ara li ha donat la raó. El magistrat que la signa, Fernando Lacaba, dinou anys president de l’Audiència de Girona, diu que “acceptar el contrari suposaria restringir la cobertura esperada per l’assegurat, i deixar desnaturalitzada la paralització del negoci, en principi, coberta per l’assegurança contractada”.

stats