MÈDIA
Comarques Gironines 18/02/2021

La Setmana dels Rahola, entre crims i trinxeres

ARA
2 min
David Jiménez ha sigut corresponsal de guerra  i director del diari El Mundo.

GironaLa Setmana dels Rahola, el cicle d’activitats vinculades al periodisme i la comunicació que organitzen cada any la Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes, ha arrencat aquest any amb una edició reduïda i virtual, però no per això menys interessant. Carles Porta, Toni Clapés i David Jiménez, tres noms de capçalera de l’àmbit del periodisme i la comunicació, en són els protagonistes. La IX Setmana dels Rahola va incloure també, dissabte passat, un acte organitzat pels Amics de la Unesco i Ràdio Vilablareix per commemorar el Dia Mundial de la Ràdio.

Un dels actes més esperats de la programació és la conversa Posant llum a la foscor, que tindrà lloc avui, a les 6 de la tarda, entre el director i conductor de Crims, Carles Porta, i la periodista Paula Brujats. Es parlarà sobre les claus de l’èxit del programa i sobre per què ha apostat pel format podcast per explicar dues històries de no-ficció tan impactants com els assassinats del poble de Tor i el segrest de la farmacèutica Maria Àngels Feliu.

Toni Clapés protagonitzarà la conversa Periodisme i entreteniment en temps de covid-19, el dissabte 20 de febrer a les 12 del migdia. El director i presentador del programa radiofònic Versió RAC1 explicarà com ha afectat el coronavirus la manera de funcionar del seu equip i com es pot fer humor quan una pandèmia omple els hospitals de tot el món. En parlarà amb la periodista de TV3 Isabel Pascual.

Les trinxeres del periodisme

Finalment, el dimecres 24 de febrer, a les 6 de la tarda, tindrà lloc la conversa Les trinxeres del periodisme: del front al despatx. El periodista, escriptor i exdirector d’El Mundo David Jiménez, autor del llibre Eldirector, explicarà a la periodista Neus Bonet la seva trajectòria professional i analitzarà la situació actual del periodisme.

La setmana culminarà amb el lliurament dels XII Premis Carles Rahola de Comunicació Local, el dijous 25 de febrer a les 8 del vespre, a l’Auditori de Girona. Allà es faran públics els noms dels guanyadors de les set categories i es lliuraran els guardons. També s’emmarca dins la IX Setmana dels Rahola l’exposició Rahola foto 2020. Fotografies presentades a l’onzena edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local, que es pot visitar fins al 25 de febrer a la Casa de Cultura de Girona. Es tracta d’un recull de les imatges seleccionades en la categoria de la millor fotografia de premsa.

Els actes estan oberts a tothom, però caldrà haver formalitzat una inscripció prèvia al web www.premiscarlesrahola.cat/setmana-dels-rahola-2021/inscripcions/. També es poden seguir en streaming a través de l’enllaç www.ddgi.cat/endirecte.

stats