Comarques Gironines 09/09/2021

Vigilància privada contra els botellons a Sant Joan i les Preses

ACN
1 min
Restes d’un botelló a Sant Joan les Fonts.

GironaEls ajuntaments de Sant Joan les Fonts i de les Preses (Garrotxa) han posat vigilància privada per evitar botellons, com el que dilluns a la matinada va congregar un miler de persones al polígon de les Coromines. L’Ajuntament de les Preses, d’acord amb els Mossos i el departament d’Interior, ha restringit el trànsit als accessos a alguns carrers del poble i del polígon des de les onze de la nit fins a les sis del matí. Alguns estan tancats i en d’altres s’hi instal·len tanques i vigilància. A Sant Joan hi haurà vigilants a partir d’aquesta nit i la seva alcaldessa, Maria Vidal, reclama suport policial per poder fer front a aquestes situacions.

L’Ajuntament assegura que entén les necessitats dels joves però afegeix que, “sense l’ajuda d’altres administracions, un municipi de poc més de 3.000 habitants no té eines per controlar” actes com aquests, que impliquen restriccions de trànsit, carrers tancats i vigilants de seguretat.

Les mesures imposades a Sant Joan, però, han traslladat el problema, i la matinada passada un miler de joves es van congregar al polígon de les Coromines. Tot i que no van causar desperfectes, sí que van deixar l’espai ple de deixalles. L’alcaldessa, Maria Vidal, que ha denunciat els fets en un tuit, diu que aquestes concentracions es van desplaçant d’un municipi a un altre amb l’afegitó que els pobles rurals tenen una “clara manca d’efectius policials”. L’alcaldessa diu que, davant la impotència per aturar aquests botellons, l’Ajuntament ha decidit optar per la vigilància privada.

stats