Comarques Gironines 25/06/2017

Voluntaris sèniors de Secot Girona ajuden nous empresaris

L'organització de voluntaris i la institució renoven un conveni que l'any passat va permetre fer 17 actuacions de formació i assessorament empresarial

Ara
2 min
Sessió del curs que Secot Girona imparteix a la Coma-Cros de Salt sobre obligacions comptables i fiscals d'un autònom o petita empresa

GironaL'organització Secot Girona, integrada per exdirectius sèniors que, sense afany de lucre, aporten la seva experiència en competències i habilitats per a la gestió empresarial, tornar a posar els seus experts a disposició de la Xarxa de Serveis Locals de Promoció Econòmica (XSLPE), promoguda per la Diputació de Girona, per assessorar emprenedors o empreses de nova creació sorgits en el marc de l'esmentada xarxa.

Aquesta feina de suport ja la van fer l'any passat els voluntaris de Secot, amb un total de 17 actuacions de formació i assessorament en diversos municipis de les comarques gironines, amb resultats molt positius. Per aquest any s'ha renovat el conveni entre l'organització de voluntariat i la Diputació, amb la voluntat de "consolidar un marc de col·laboració estable entre les dues institucions", ja que les dues parts consideren que aquesta aportació dels empresaris sèniors constitueix "un valor afegit" en el desenvolupament i consolidació d'empreses.

Tant la Diputació de Girona com Secot comparteixen l'objectiu de contribuir a fomentar l'activitat empresarial i la de nous emprenedors i a enfortir el teixit de les pimes.

Una de les actuacions que s'inclouen en aquest conveni és el curs sobre obligacions comptables i fiscals adreçat a autònoms i petites empreses que va començar el dia 13 de juny al Viver d'Empreses Creativoculturals de Salt (Factoria Cultural Coma Cros). El curs, impartit pel membre de Secot Girona Salvador Figueras, seguirà amb dues sessions més els dies 20 i 27 de juny.

L'objectiu del curs és que la gent que gestiona un negoci tingui un coneixement més complet del que ha de saber per poder interpretar les seves dades economicofinanceres. Es tracta d'aprendre a interpretar la rendibilitat del negoci a través del coneixement dels conceptes clau i de casos pràctics. Aquesta anàlisi ajudarà a tenir informació per prendre decisions.

Entre les 17 actuacions que van fer membres de Secot Girona l'any passat en el marc del conveni amb la Diputació de Girona, hi ha l'assessorament econòmic i financer d'una empresa de fusteria i el suport en un inici d'activitat per fabricar una loció capil·lar.

Secot és una organització de voluntariat sènior sense afany de lucre que des del 1989 aporta l'experiència dels seus associats en les competències i habilitats per a la gestió empresarial. La feina que fa l'organització a Girona es pot consultar a la seva pàgina web (www.secotgirona.cat).

stats