Comarques Gironines 23/07/2015

Vuitena edició del Workshop Internacional d'Arquitectura i Paisatge a Olot

Es durà a terme a l'Espai Barberí del 3 al 28 d'agost

Ara
2 min
L'Espai Barberí acollirà la vuitena edició del Workshop Internacional d'Arquitectura i Paisatge

OlotL'Espai Barberí d'Olot acollirà del 3 al 28 d'agost la vuitena edició del Workshop Internacional d'Arquitectura i Paisatge organitzat per RCR Bunka Fundació i RCR Arquitectes. Enguany comptarà amb la participació de 75 estudiants, arquitectes i altres professionals vinguts de 27 països d'Europa, Amèrica, Àsia, Orient Mitjà i Austràlia per submergir-se durant un mes en una vivència i reflexió sobre Olot i a Olot, on se sumen les visites a l'obra de RCR i un cicle de conferències de prestigi internacional. L'Espai Barberí, una antiga foneria artística recuperada per RCR Arquitectes i que comparteix amb les activitats de la Fundació Bunka, oferirà als participants al curs l'oportunitat de viure en un espai on es reflecteix el pensament i l'arquitectura de RCR.

L’Espai Barberí s'obre a la ciutat amb motiu del 'workshop'. S’hi podrà visitar l'exposició de Carles Martí Arís 'Traces' organitzada per l'Escola Superior d'Arquitectura de Barcelona i es podrà assistir al cicle de conferències obertes, que en aquesta edició comptarà amb la participació d'Ángela García de Paredes i Ignacio Pedrosa (ParedesPedrosa Arquitectes), Antoni Blàzquez (BG Arquitectes), Hisao Suzuki (fotògraf d'arquitectura), Ana i Eugeni Bach (Arquitectes) i Pedro Gadanho (MoMA Curator of Contemporary Architecture).

Els treballs d'Arquitectura i Paisatge d'aquest curs centraran la seva mirada a La Moixina d'Olot, actualment la reserva d'espai més important de tota la ciutat juntament amb els volcans que l’envolten. La Moixina és un espai natural de gran valor geobotànic caracteritzat per l'abundància de fonts o deus on l'aigua tendeix a acumular-se i a formar aiguamoixos. Els participants desenvoluparan les seves propostes d'Arquitectura i Paisatge amb l'objectiu de protegir definitivament aquest espai, salvaguardant-ne els valors naturals i posant de relleu els patrimonials i històrics per definir alhora una gran reserva paisatgística per al gaudi dels olotins i com a reclam per als visitants. Com a les edicions anteriors, col·laboraran en el seguiment dels treballs persones vinculades al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, al consorci Sigma o a l'Ajuntament d'Olot.

En paral·lel al curs d'Arquitectura i Paisatge, amb l'objectiu de fomentar l'encreuament creatiu que té lloc a l'Espai Barberí durant aquest mes, s'organitza el Workshop Internacional d'Audiovisual i Fotografia, que en la seva tercera edició comptarà amb la direcció del prestigiós fotògraf japonès Hisao Suzuki i la col·laboració del teòric de cinema Ivan Pintor. El 'workshop' conclou aquest any amb l'Encuentro RCR, on antics col·laboradors de l'estudi exposaran la seva obra per contrastar influències i parers. Seguidament es presentaran els treballs del 'workshop' en un acte obert al públic i l'endemà s'organitza una visita a les exposicions del Palau Robert de Barcelona 'Creativitat Compartida. RCR Arquitectes', i 'Papers. RCR Arquitectes' a l'Arts Santa Mònica, acompanyant la jornada amb una conferència de Josep Maria Montaner, crític d'arquitectura i comissari de l'exposició del Palau Robert.

stats