L'ATENCIÓ ALS MENORS
Crònica 18/03/2011

Benestar Social impulsa un gran pacte per la infància

Sònia Sánchez
1 min

Barcelona.El Govern ja ha començat a treballar en l'elaboració d'un pacte per la infància, que pretén aprovar amb la participació i el consens de les entitats socials que treballen amb menors i adolescents a Catalunya.

El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, va assegurar ahir que el suport a la infància serà una de les prioritats del seu departament, més encara quan ha quedat palès que l'increment de la pobresa afecta especialment el col·lectiu i eleva els factors de risc per als menors.

Aquest pla nacional, una promesa electoral de CiU, buscarà desenvolupar la llei dels drets i oportunitats de la infància, aprovada l'any passat, amb l'acord de les fundacions i associacions implicades.

Respecte als menors tutelats, el Govern es va comprometre a augmentar la coordinació dels agents que hi treballen, com ara mestres, metges, psicòlegs i treballadors socials, per aconseguir detectar abans els casos de risc. La directora general d'Atenció a la Infància va apostar també per augmentar el nombre de famílies d'acollida, perquè "com més nens puguin sortir dels centres per estar en famílies, millor".

stats