Publicitat
Publicitat

EL CAS CAMPIÓ A CATALUNYA

El partit hi confia i espera a escoltar la seva versió davant del jutge abans de decidir el seu futur

CDC manté d'entrada Josep Tous a la Diputació de Barcelona

Josep Tous no serà cessat del càrrec de coordinador general de la Diputació de Barcelona tot i estar detingut per la seva presumpta relació amb un cas de tràfic d'influències en les concessions de llicències d'ITV a Catalunya. Així ho han confirmat a l'ARA diversos dirigents de CDC, un partit que governa l'ens municipalista en la persona de Salvador Esteve i al qual milita Tous. "Malgrat estar detingut, podria sortir amb llibertat sense càrrecs i això fa que mantinguem la prudència fins que no aclareixi la seva versió", va considerar ahir un membre de la cúpula.

Les mateixes fonts asseguren que no només esperen que Tous s'expliqui davant la justícia, sinó que també esperen la seva versió personal. Des de la Diputació, un portaveu considerava ahir que Esteve espera tenir aviat alguna informació més sobre la presumpta implicació del coordinador general en la trama. "Sense disposar de més dades, el president no pot prendre cap decisió", raonava aquesta font.

El Govern no prendrà mesures

L'executiu català tampoc té cap intenció de prendre cap decisió sobre això. Considera que qualsevol acció preventiva contra Tous i contra Isidre Masalles, subdirector general de Seguretat Industrial del departament d'Empresa i Ocupació -també detingut pel mateix cas de presumpte tràfic d'influències- suposaria, de facto , "condemnar-los".

Així ho va explicar ahir el portaveu de l'executiu, Francesc Homs, que va insistir que el Govern no pot fer cap moviment envers un cas que afecta el número 2 de la Diputació. "Al tripartit no li aniria gens malament una mica de prudència", va etzibar Homs en vincular la suposada trama també a l'anterior Govern.

El PP, amb qui CiU governa la Diputació, vol prudència però va acusar Oriol Pujol, secretari general de CDC, de ser expert "en aigües podrides". El va instar a fer pública qualsevol dada sobre les ITV.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT