CDC acapara més de la meitat dels nous nomenaments

En el consell executiu que es va fer ahir es van realitzar dinou nous nomenaments d'alts càrrecs. D'aquests nomenaments, només dos eren d'Unió -malgrat que els democristians van assegurar que tindrien presència a tots els departaments- i fins a deu militen a CDC.

Entre els nomenaments, Presidència va incorporar Jordi Cuminal com a director general de Comunicació, Jordi Baiget com a director de Coordinació Interdepartemantal, Xavier Martorell com a nou director d'Anàlisi i Prospectiva i Antoni Molons com a director general de Mitjans Audiovisuals.

Per la seva banda, la consellera de Governació, Joana Ortega, va designar el seu col·lega democristià Joan Auladell com a director general de Relacions Institucionals. El sobiranista Antoni Castellà és l'altre alt càrrec d'Unió, concretament com a secretari d'Universitats i Investigació. Precisament ahir, el president Artur Mas va justificar que no creés el departament d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació, com havia promès en campanya, i va assegurar que aquestes àrees ja es troben agrupades en una conselleria important com la d'Economia i Coneixement. Elena García Valdecasas va ser nomenada directora de Serveis d'aquest departament.

Els altres alts càrrecs escollits van ser: Lluís Font, secretari de Polítiques Educatives; Francesc Sancho, secretari d'Estratègia i Coordinació de Salut; Josep Maria Padrosa, director del CatSalut; Carmela Fortuny, directora general de l'ICASS; Carles Flamerich, director general de Telecomunicacions; Esther Sánchez, secretària d'Ocupació; Josep Maria Recasens, director general de Comerç; Olga Tomàs, directora de Serveis a Empresa i Ocupació; Maria del Carme Virgili, secretària de Relacions amb l'Administració de Justícia; Santiago Ballester, director general de Dret i Entitats Jurídiques, i Adolf Martínez, director de Serveis a Justícia.

El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya va lamentar que una àrea transversal com Joventut passi de secretaria a direcció general i no pengi de Presidència, com va sol·licitar.

Més continguts de

El + vist

El + comentat