SOSTENIBILITAT
Crònica 08/03/2012

El Govern farà un nou concurs d'estalvi energètic

B.a.
1 min
El conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena.

BARCELONA.El conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, va comunicar ahir que la Generalitat té previst licitar sis nous projectes pilot per aplicar mesures d'estalvi i eficiència energètica en edificis públics abans de l'estiu. El concurs es farà mitjançant el sistema de diàleg competitiu, un procediment obert de selecció que permet que les empreses proposin les solucions que consideren més adequats per a cada escenari plantejat.

Aquest és el sistema que s'està desenvolupant ja en l'aprovisionament dels serveis de connectivitat i telecomunicacions del Govern i que té com a objectiu facilitar la cooperació entre les petites i mitjanes empreses. Precisament en aquest sentit Mena va instar les empreses del sector energètic a cooperar entre elles per créixer, aconseguir tirar endavant nous projectes i tecnologies des de Catalunya i sortir a l'exterior. Mena va declarar que confia en el sector energètic per tirar endavant l'economia del país, i va oferir el suport de la conselleria per ajudar en la internacionalització.

L'anunci es va fer durant una jornada amb empreses del Clúster d'Eficiència Energètica de Catalunya (CEEC), on Mena va aprofitar per recordar el Pla de l'Energia i Canvi Climàtic 2012-2020 que el Govern va aprovar fa un any i en el qual participen els departaments d'Empresa i Ocupació i de Territori i Sostenibilitat.

stats