NOU INTENT DE REGULACIÓ
Crònica 04/03/2011

Interior reobre el debat sobre la legalització de la prostitució

Carles Arbolí
2 min
Una prostituta espera clients al costat del cementiri de Montjuïc, a Barcelona.

BARCELONA.El conseller d'Interior, Felip Puig, va reobrir ahir el debat sobre la possible legalització de la prostitució. I ho va fer precisament a la demarcació de Girona, que és on hi ha més demanda social per regular i controlar aquesta activitat a causa de la proliferació de prostitutes a les carreteres. Puig considera: "Abans de prendre cap decisió haurem d'afrontar un debat social i polític previ perquè no ens podem continuar movent en la indefinició entre la regulació o l'abolició". El conseller d'Interior lamenta que l'actual marc legal també limiti les actuacions policials, tot i que assenyala que la solució a la problemàtica no és exclusivament en aquest àmbit, sinó que "cal una resposta del país a través dels seus representants polítics i els seus legisladors".

Puig, que ahir va fer la primera visita a la regió policial de Girona com a conseller, insisteix: "Si hem de resoldre la prostitució des d'un punt de vista legal caldrà que ens definim sobre cap a quin model anem, perquè amb l'actual indefinició continuarem tenint aquest problema als carrers". El conseller d'Interior va avançar que els Mossos d'Esquadra intensificaran el control d'aquesta activitat -va parlar de "fermesa"-, però va reafirmar que les limitacions de l'actual marc normatiu no permeten "gaire més marge de maniobra, ni des del punt de vista penal, ni normatiu".

Policia "congelada" a Salt

Interior manté "congelat" el projecte d'ubicar a Salt la seu regional dels Mossos d'Esquadra a la demarcació de Girona, a l'espera que es defineixin els pressupostos de la Generalitat per a l'any vinent. "Quan sapiguem quin pressupost tenim, posarem sobre la taula les propostes definitives de què és el que podrem fer i quan ho farem", va indicar Puig. En la mateixa situació estaria la comissaria de la Jonquera, que era un altre dels equipaments compromesos per l'anterior Govern. "Hi havia previsions amb massa alegria en el tripartit", va ironitzar.

stats