Publicitat
Publicitat

REVOLTA CONTRA AL-ASSAD

La Lliga Àrab manté els observadors a Síria tot i les crítiques

Lluny de fer marxa enrere, la Lliga Àrab va decidir ahir mantenir els seus observadors a Síria tot i les crítiques per la falta d'imparcialitat de la missió. Després d'una trobada ministerial al Caire, aquesta organització va assegurar que s'havia acordat "donar als observadors de la Lliga Àrab el temps suficient per continuar la seva missió d'acord amb el protocol". De marxar, res de res.

Durant la reunió van aflorar diferències entre els països de la Lliga Àrab sobre l'oportunitat que l'ONU tingués un paper més important en l'observació a Síria -així ho va defensar Qatar-, però finalment només es va autoritzar el secretari general de l'organització, Nabil al-Arabi, a contactar amb el secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, per demanar "assistència tècnica" sobre la missió.

Els observadors reben pressions

El cap dels observadors a Síria, el general sudanès Mustafà al-Dabi -que ha aixecat polseguera per la seva implicació en el genocidi de Darfur-, va participar en la reunió d'ahir al Caire, on va mostrar fotografies i mapes del que havien vist ara, i va denunciar que havien estat "pressionats" tant pel govern com pels opositors sirians.

Al-Dabi va rebre l'encàrrec d'elaborar per al 19 de gener un informe definitiu de la situació que es viu a Síria, incloent-hi una valoració de la cooperació del règim d'Al-Assad. I en aquest punt, la Lliga Àrab va tornar a reclamar ahir a Damasc que compleixi amb els seus compromisos i aturi la violència contra els manifestants antigovernamentals.

Davant del lloc de la reunió al Caire s'hi van congregar alguns opositors sirians, que van reclamar que s'acabi amb la missió d'observadors, amb l'esperança que un fracàs pugui obrir la porta a una intervenció militar estrangera.

Sobre el terreny, ahir va continuar la repressió d'Al-Assad contra els opositors, i una desena de persones van morir, segons les organitzacions pro drets humans.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT