Publicitat
Publicitat

Portugal rebrà 12.600 milions de rescat europeu en una setmana

Portugal ha començat a rebre els primer ajuts del seu rescat, coincidint amb la campanya electoral per als comicis que se celebraran en aquest país al juny. En menys d'una setmana l'economia lusitana aconseguirà 12.600 milions d'euros, el 16% del total dels 78.000 milions pactats entre la UE i l'FMI. En principi, Lisboa ja ha rebut 6.100 milions de l'FMI, i està previst que dimarts rebin 1.750 milions més a través del mecanisme europeu d'estabilització financera, segons informa Efe.

A partir de l'1 de juny, el país de l'exprimer ministre portuguès, José Sócrates, espera rebre 4.750 milions procedents de la UE. Cal tenir en compte que els traspassos de diners s'han produït només 20 dies després que el govern lusità acordés amb Brussel·les i l'FMI el cartipàs de les condicions, que inclouen privatitzacions i un ajust de la despesa pública. L'arribada ràpida dels fons s'ha convertit en una peça clau per a la reestructuració de l'economia de Portugal, un país que es troba en plena campanya electoral per a les eleccions del 5 de juny.

A l'altra cara de la moneda hi ha els pagaments que ha d'afrontar Portugal pels deutes contrets, i que han arribat als 10.000 milions durant el primer trimestre d'enguany. Es preveu que fins que s'acabi el 2011 el país lusità haurà d'abonar 30.000 milions per aquest concepte.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT