XENOFÒBIA I POLÍTICA LOCAL
Crònica 12/08/2011

PxC fa plegar una regidora perquè el seu company és subsaharià

Marc Colomer
2 min
Josep Anglada, líder de Plataforma per Catalunya, en un acte electoral.

Per ser regidor de la xenòfoba Plataforma per Catalunya cal ser més aviat curt de mires i ser aficionat a alimentar tòpics, per falsos que siguin. I a encendre focs per després voler fer de bomber. I que et votin, esclar. Però el que no entra de cap manera en els paràmetres mentals d'aquest partit ultra és que una edil seva es vulgui casar amb un... negre. Ho sap prou bé Juana Dolores Martínez, fins divendres regidora de Salt. La parella de Martínez és d'orígen subsaharià. I per aquí sí que no hi passen els seus companys de la PxC, que, en canvi, toleren que els representin neonazis en algun ajuntament.

El que ha acabat amb la breu carrera política de la ja exregidora va començar en el fòrum d'una web l'editor de la qual ha articulat frases tan profundes a tomb de la crisi del deute com que "la frivolitat de tenir un afroamericà a la Casa Blanca pot sortir molt cara". Per cert, va ser cap de premsa de Jesús Gil. El fòrum en qüestió va "alertar" que la parella de Martínez era immigrant, cosa que, segons el líder ultra Josep Anglada, va fer "sospitar" els companys d'agrupació local, que li van exigir que acredités que la seva parella tenia papers. Ho van admetre ahir a l'ARA tant Anglada com la regidora saltenca María Osuna. I Juana Dolores va fer papers, però per dimitir. Anglada va reconèixer ahir que l'exregidora es va sentir "pressionada" -ell se'n renta les mans- en veure que insistien perquè acredités la situació legal de la seva parella. "Sigui blanc, negre o groc, cap problema si és legal", va etzibar Anglada, que ahir explicava també que Martínez ja l'havia posat al corrent de la seva relació sentimental: "Em va dir que era negre, però cristià i catòlic, i cap problema".

El relleu de Juana Dolores Martínez no es farà efectiu fins al setembre. Tot apunta que la rellevarà el número quatre de la llista, Sergio Fabri.

stats