Contra Crònica
Crònica 20/02/2011

Rock per fora, rèquiem per dins

Sara Gonzalez
2 min
Rock per fora, rèquiem per dins

All you need is love, sonava ahir just després de fer-se públics els resultats. En aquest cas, els Beatles, que en el seu únic concert que van oferir a Barcelona el 3 de juliol del 1965 es van allotjar precisament a l'hotel Avenida Palace, convertit ahir en seu socialista, s'equivocaven.

All you need are votes , cantarien si l'haguessin escrit pensant en Jordi Hereu. Perquè a l'ombra de la festa oficial del PSC probablement era Xavier Trias qui obria una ampolla de xampany. Déu s'havia vestit de convergent i havia escoltat les seves pregàries. Els socialistes, en canvi, han fet com si no sentissin les enquestes.

Que a les taules del Palace només sobressin xapes de la seva campanya ja no era un bon preludi per a Montserrat Tura. Tampoc les solapes de les camises i jaquetes dels excitats militants i simpatitzants, a la majoria de les quals lluïa el nom d'Hereu. L'ambient feia olor de socarrim. D'això ja se n'havien encarregat els Bombers de Barcelona, que van finalitzar la seva manifestació amb una traca a pocs metres de les portes de l'hotel. "Hereu, tu tries", deia un visionari lema.

Llums vermells de caire discotequer encegaven la sala. La parella de ball va aparèixer abraçant-se i agafant-se de la mà. Però es notava que Tura no estava per rocks i que per dintre portava un rèquiem, el del seu lideratge cara al congrés de la tardor en el qual s'ha d'escollir el relleu de José Montilla. Somreia inquieta, aguantant estoicament les ovacions a Hereu i lluny del tàndem al qual l'havia convidat l'alcalde. "Jordi, Jordi, Jordi...", repetien incansables els militants socialistes. Malgrat tot, són pocs aquells que realment confien en la remuntada.

Significativa era la conversa entre dos militants poc abans de fer-se públics els resultats. " Me parece que tú, que eres de Tura, has perdido... Aunque bueno, total, ahora vendrá Trias y ganará...".

De bon rotllo, això sí. Perquè les comissions d'un candidat i de l'altre van conviure ahir fraternalment. A l'Eixample, per exemple, van menjar pizza plegades.

Qui tindrà ara una sobretaula complicada seran la federació del PSC de Barcelona, que fa cas omís dels sondejos, i l'aparell de Nicaragua, que ahir devia viure un déjà-vu, la reedició d'un malson que no els deixa aclucar l'ull des del 28-N.

stats