MODEL AEROPORTUARI
Crònica 25/03/2011

Ryanair diu que la marxa d'Alguaire és inevitable

Redacció
1 min

LLEIDA.No hi haurà marxa enrere. Ryanair ha confirmat que el proper 30 de maig operarà els últims vols a l'aeroport d'Alguaire i en responsabilitza directament el govern de la Generalitat per no haver incrementat l'import de les subvencions que concedeix a l'aerolínia. Stephen McNamara, portaveu de Ryanair, critica que l'executiu doni ajudes públiques a Spanair i, en canvi, no vulgui incrementar les de la companyia de baix cost. "Estem molt decebuts", afegeix.

Ryanair havia condicionat la seva continuïtat a Lleida a un augment de les subvencions de la Generalitat. En aquest sentit, la proposta de l'aerolínia passava per triplicar les actuals ajudes i arribar a sumar més de 2 milions d'euros davant dels pocs més de 600.000 euros que se'ls concedia fins ara.

El Govern ja va advertir a la companyia que no podia rescindir unilateralment l'acord i es planteja demandar-la per incompliment de contracte. La mesura de pressió es produeix en un moment en què, a més, Ryanair està negociant la seva continuïtat a l'aeroport de Girona, enmig del clam dels sectors econòmics gironins perquè es faci el possible perquè Ryanair segueixi operant a les comarques gironines.

Futur delicat

Sigui com sigui, la marxa de Ryanair d'Alguaire deixa l'aeroport lleidatà en una situació molt delicada, ja que, a partir de finals d'octubre, es quedarà sense cap vol. La Generalitat negocia actualment amb Air Nostrum que la seva temporada de vols entre Lleida i les Balears, limitada actualment entre abril i octubre, s'allargui a tot l'any. Els gestors de l'aeroport intenten també explorar l'obertura de les instal·lacions al trànsit de mercaderies.

stats