Duel Socialista
Crònica 08/02/2011

Segon cara a cara

Sara González
2 min
Generalitat, Montserrat

Que José Montilla optés a la reelecció a president de la Generalitat va ser un "error". És el diagnòstic que va fer ahir la dirigent socialista i aspirant a candidata a l'alcaldia de Barcelona, Montserrat Tura, sobre la desfeta electoral del PSC el 28-N. Crítica amb el rumb del seu partit i convençuda que la pugna per encapçalar el PSC a l'Ajuntament de Barcelona és un pas ferm, Tura considera que la seva irrupció a les primàries contribuirà a evitar que, un altre cop, un candidat amb les enquestes en contra, com Jordi Hereu, es presenti a les eleccions amb el risc d'acabar com Montilla. "No hem de cometre el mateix error de no escoltar aquesta tendència", va sentenciar l'exconsellera.

"Si tu no canvies, et canvien els ciutadans i, probablement, ho faran votant un altre partit", va etzibar Tura en defensa de la seva candidatura durant el debat organitzat per El Periódico de Catalunya . La dirigent socialista va afegir que l'escenari electoral de Barcelona hauria d'ajudar el PSC a "obrir-se" perquè "el segle XXI no accepta direccions de partit bunqueritzades". En aquest segon cara a cara entre Tura i l'actual alcalde de Barcelona els dos candidats es van comprometre a exhaurir els quatre anys de mandat en cas que hagin d'estar a l'oposició. Jordi Hereu va confessar que des de la direcció del PSC se li ha insinuat que no optés a la reelecció. "Hi ha gent que em va dir que no ho hauria de fer", va assegurar l'alcalde.

El debat entre els dos aspirants a l'alcaldia de Barcelona del PSC també va servir per traçar les primeres diferències. Tura va insinuar que la diagnosi social que fa Hereu de la ciutat no s'ajusta del tot a la realitat i va subratllar que cada vegada hi ha més indigents. "Dir que Barcelona no té cap problema no és creïble", va dir Tura. La constatació de l'exconsellera no va agradar gens ni mica a l'alcalde, que no va dubtar a replicar amb contundència: "Camino massa pels barris com per desconèixer aquesta realitat". Tots dos discrepen també sobre l'aplicació de l'ordenança de civisme. Mentre que Hereu va fer una defensa aferrissada de la normativa actual, Tura considera que s'hauria d'instaurar un "potent règim sancionador" com el que existeix a l'Europa del Nord. Més enllà de les diferències puntuals, el fair play que ha impregnat l'inici del procés de primàries va regnar també ahir al debat.

stats