ASSEGURANCES
Crònica 25/04/2012

Fiatc es retira de la cursa per Agrupació Mútua

Toni Garganté
1 min
Joan Castells, president de Fiatc.

BARCELONALa mútua Fiatc ha optat per retirar la seva oferta per Agrupació Mútua. Ara només queda la proposta conjunta del RACC i l'asseguradora francesa ACM, filial de Crédit Mutuel. La mútua que presideix Joan Castells va explicar a través d'un comunicat que ha desestimat el projecte perquè no sabia que l'oferta competiria amb una altra entitat en una assemblea.

La Direcció General d'Assegurances (DGS), que va intervenir Agrupació Mútua a finals del 2009, va plantejar que l'assemblea de mutualistes que s'ha de celebrar al juny escollís entre els dos socis que han presentat oferta vinculant. El president del comitè d'empresa d'Agrupació Mútua, Ramon Vázquez, va alertar fa dues setmanes que només s'havia iniciat un dels processos d'avaluació independent del balanç de l'entitat intervinguda ( due diligence ), criticant que això era un símptoma de falta de transparència del procés de venda.

La nota de Fiatc es queixava ahir just del contrari. Segons l'asseguradora, "l'oferta vinculant que havia fet es basava en un projecte comú de fusió per absorció, una fórmula que recull la normativa mercantil com a requisit essencial, i no en una proposta per competir amb una altra entitat en una assemblea". Fiatc basava la seva oferta a mantenir l'entitat adquirida com a mútua. Amb tot, Fiatc mantindrà "intactes" els seus compromisos amb Agrupació Mútua si l'assemblea no aprova, per motius de quòrum, la seva desmutualització, que és el que persegueix l'oferta del RACC.

stats