L'AGENDA DE JOAN CARLES
Crònica 25/04/2012

El govern dirà el que sabia sobre el safari del rei

Gabriela Comella
1 min

BARCELONAL'ofensiva política per acabar amb l'opacitat al voltant de les activitats privades del cap de l'Estat continua. Després del polèmic safari del rei Joan Carles a Botswana, diverses formacions van demanar, sense èxit, que el monarca es sotmetés a la llei de transparència.

La previsible negativa del govern del PP ja havia fet, dies abans, que es presentessin preguntes per escrit al govern per tenir més informació sobre el viatge del monarca i les seves implicacions. IU-ICV, ERC i UPyD van presentar al Congrés un llistat de preguntes. Ahir la mesa de la cambra baixa en va vetar un 25% entenent que es referien a qüestions privades de la casa reial i emparant-se en la inviolabilitat constitucional del rei.

El govern sí que haurà de respondre sobre el seu grau de coneixement del viatge per caçar elefants al país africà i el seu cost en matèria de seguretat.

I la mesa del Senat va admetre a tràmit dues preguntes més formulades per Iñaki Anasagasti, del PNB. El senador va qüestionar com podia ser que el rei signés, sent a Botswana, nomenaments de nous ambaixadors aquells dies.

stats