Crònica 21/11/2011

Illes Balears. El PP revalida l'hegemonia del 2000

Enric Borràs
1 min

PALMA DE MALLORCADels vuit congressistes en joc a les Illes Balears ahir el PP en va arrabassar cinc. Amb un 49,5% dels vots, els populars van deixar fora de joc el Partit Socialista de les Illes Balears -que va arribar tan sols al 28,9% dels vots- i, després de trencar l'empat amb els socialistes, van revalidar l'hegemonia del 2000. Els altres tres diputats han quedat tots en mans dels socialistes perquè a la coalició PSM-IV-ExM, amb un 7,17% dels vots, li han mancat gairebé 10.000 sufragis per enviar el seu candidat a Madrid.

Els resultats d'ahir van ser una continuació de la victòria popular del maig i la demostració que els socialistes encara no havien tocat fons. A més, l'abstenció -del 37,8%-, que va créixer cinc punts respecte al 2008, va castigar les esquerres.

El president, José Ramón Bauzá, va provocar l'incident més destacat d'ahir quan va dir que el PP i Rajoy necessitaven "una gran aportació de vots" just en sortir del seu col·legi electoral. La llei impedeix la propaganda electoral acabada la campanya i el PSIB, PSM i EU el van denunciar a la Junta Electoral.

stats