COP POLICIAL ALS MULTIREINCIDENTS
Crònica 29/03/2011

Els 10 lladres violents més actius de BCN sumaven 257 detencions

La detenció del top 10 dels lladres violents més actius de Barcelona s'ha gestat en els últims quatre mesos a través d'una investigació del grup de multireincidents dels Mossos i la fiscalia.

Laia Espín
2 min
Dels deu detinguts durant la investigació que s'ha allargat quatre mesos, nou van ingressar a la presó per ordre del jutge.

Barcelona.Els Mossos d'Esquadra van iniciar la investigació fa quatre mesos, després de constatar que havien augmentat els robatoris amb violència o intimidació als districtes de Ciutat Vella i l'Eixample de Barcelona. Després de bussejar per la seva base de dades van elaborar la llista dels 10 delinqüents més actius en aquesta tipologia delictiva. Entre tots sumen 257 detencions.

El perfil d'aquests multireincidents que fan anar de corcoll els cossos de seguretat, segons va explicar ahir l'inspector de l'àrea territorial d'investigació dels Mossos, Ramon Grasa, va ser el d'un jove magribí d'entre 19 i 24 anys i amb un ampli historial policial dedicat a robatoris violents -bàsicament d'efectes personals com ara carteres, cadenes o rellotges- , sense residència coneguda i que té com a font d'ingressos els objectes aconseguits en els seus delictes. A més, Grasa va manifestar que molts dels detinguts ja havien passat per centres de menors.

El robatori com a 'modus vivendi'

Les investigacions policials han portat a la presó nou dels deu joves detinguts, després que s'hagi pogut demostrar la intensitat de la seva activitat delictiva. Tot i això, en els últims dies se n'han deixat tres provisionalment en llibertat. Un fet que, segons Grasa, ha fet que algun hagi baixat ara la intensitat dels assalts. La majoria de les detencions s'han produït in fraganti. Per demostrar que els detinguts havien convertit el robatori en el seu modus vivendi els Mossos d'Esquadra han fet un ampli atestat policial que han entregat a la fiscalia, amb la qual han col·laborat.

Els lladres actuaven en solitari amb diversos mètodes. Des d'agredir la víctima amb una pedra o intentar ofegar-la fins a amenaçar-la amb una arma blanca. D'aquesta manera, aconseguien el seu objectiu: joies, carteres i bosses de mà que després venien al mercat negre. Principalment, perpetraven els robatoris amb violència en eixos comercials i a les rodalies de zones nocturnes d'oci.

stats