NOU MODEL SANITARI
Crònica 09/03/2011

Els metges definiran el límit de les retallades a Salut

Lara Bonilla
1 min
Els metges definiran el límit de les retallades a Salut

BARCELONA."El criteri clínic i no l'econòmic és el que decidirà el límit de les retallades". Aquest és el compromís a què han arribat els professionals mèdics amb el conseller de Salut, Boi Ruiz, durant la reunió que ahir van mantenir i en la qual van acordar crear una mesa de diàleg per establir quins són els límits de la tisorada pressupostària. És a dir, la famosa "línia vermella" que no s'ha de traspassar perquè ni la qualitat assistencial ni la relació metge-pacient quedin malmeses.

Seran els professionals, doncs, els que decidiran quines són les patologies i intervencions que poden esperar o quines proves són imprescindibles. "Hem de preservar el lideratge mèdic perquè no ens imposin una mesura que atempti sobre la salut del pacient", va dir Antoni Gallego, secretari general de Metges de Catalunya. A més del sindicat, aquest taula sectorial l'integren, per ara, els altres col·lectius que ahir es van reunir amb el conseller: els quatre col·legis de metges de Catalunya, la Societat Catalana de Medicina Familiar i l'Acadèmia de Ciències Mèdiques. Aquest òrgan s'obrirà també al col·lectiu d'infermeria.

Els professionals mèdics han reconegut que estan "espantats" per la reducció del 10% del pressupost de Salut. Hospitals com el de Palamós ja van acollir ahir mobilitzacions en contra de les retallades.

stats