Més Nomenaments

Duran, com si fos un conseller sense cartera, assistirà a la propera reunió de l'executiu

El pes d'Unió

El Govern va nomenar ahir el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, president de la part catalana de les quatre comissions Estat-Generalitat. El portaveu de l'executiu, Francesc Homs, va anunciar que, com a màxim responsable de les negociacions amb Madrid, Duran assistirà a la reunió del consell executiu del dia 18 de gener per fer, juntament amb els consellers, un "repàs exhaustiu" de les qüestions pendents que Catalunya té amb l'Estat espanyol.

É s com a mínim estrany o si més no insòlit que una persona que no forma part del Govern de la Generalitat negociï en nom del govern de Catalunya les competències, els traspassos i fins i tot el finançament amb el govern de l'Estat", va afirmar ahir la portaveu adjunta del PSC, Laia Bonet, que va lamentar que CiU "torni a confondre el partit amb el país". Bonet va anunciar que els socialistes demanaran que compareguin al Parlament no només "els titulars formals de cada departament", sinó també Duran i Lleida, el "tretzè conseller, en el seu cas a l'ombra".

E l fet que la responsable d'Exteriors del tripartit Roser Clavell segueixi, ha molestat membres de CDC vinculats a les relacions internacionals. Homs, que va assegurar que el Govern mantindrà les oficines a l'estranger, va aclarir que la permanència de Clavell és "temporal" i respon a la voluntat de "no deixar la plaça vacant". La mateixa incomoditat hi ha en sectors de CDC per haver descartat Àngel Colom com a responsable d'Immigració del Govern (ho serà Josep Pera, com va avançar l'ARA). Ahir també van ser nomenats sis delegats territorials del Govern, tots alts càrrecs orgànics de CDC.

Més continguts de

El + vist

El + comentat