LA TRAMA GÜRTEL
Crònica 13/07/2011

El sastre creu que Camps serà jutjat perquè "no va pagar cap vestit"

Salvador Almenar
2 min
El sastre de Milano José Tomás, ahir a l'entrada dels jutjats de València per declarar.

València.Francisco Camps sabrà en un màxim de 72 hores si es converteix en el primer president autonòmic en actiu d'Espanya a ser jutjat per un suposat delicte de suborn impropi. I a jutjar per l'opinió del sastre dels famosos vestits del president, serà així, perquè "no hi ha cap dubte que Camps no va pagar els vestits". La sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia del País Valencià ha de deliberar en aquest termini si veu indicis de delicte en els regals que l'empresa Orange Market va fer a Camps i altres alts càrrecs del govern valencià a canvi d'afavorir-los en diferents concursos públics de la Generalitat. A l'audiència preliminar de la "causa dels vestits" -derivada del gruix del Gürtel- celebrada ahir hi van comparèixer els perits, els testimonis i els advocats de les parts. Ni Camps ni cap dels altres imputats van ser als jutjats per seguir la vista.

Un dels testimonis citats per la fiscalia va ser el sastre de Milano durant el període investigat, José Tomás. No només va afirmar que Camps no va pagar cap vestit, sinó que està segur que "el jutge tampoc en té cap dubte". Per això, Tomás té clar que el president valencià s'asseurà al banc dels acusats, malgrats els intents d'obstaculitzar el procés. "Camps ho ha fet tot molt bé perquè la vista no coincidís amb les eleccions", va afegir en referència als recursos presentats pel seu lletrat. Els tres perits que van declarar en l'audiència preliminar van ratificar els informes anteriors que argumenten que no hi ha proves documentals que certifiquin que empreses de la trama corrupta van pagar vestits a Camps o als dirigents populars també implicats Ricardo Costa, Rafael Betoret i Víctor Campos.

Mentre a València el jutge Flors escoltava les parts implicades, Camps assistia a Brussel·les a una reunió de defensa del Corredor Mediterrani. Va eludir referir-se al cas i, convençut que els resultats del 22-M l'avalen, el líder popular afirmava: "Els valencians pensaran que faig el que he de fer, defensar l'economia valenciana".

stats