10 plans culturals per al cap de setmana

De l'Americana Film Fest al Festival Músiques Disperses, hi ha propostes per a tots els gustos

ARA
4 min
Joanne Robertson
1.

El Brain Film Fest: nexe d'unió entre la creativitat i la ciència

Enguany el Brain Film Festival vol entrellaçar la imaginació amb la ciència. ¿Fins on pot arribar la nostra creativitat i quins obstacles s'interposen en el seu desenvolupament? Aquest és un dels molts interrogants que sorgiran durant la fita. Les xerrades i activitats seran majorment presencials, però també n'hi haurà que es podran seguir per streaming com les taules rodones El cervell creatiu i Pot la intel·ligència ser un obstacle?.

Del 17 al 20 de març al CCCB

Assistent a la 9a edició del BFF (2019).
2.

Sensibilitat i reivindicació amb Xarim Aresté

El músic Xarim Aresté actua a l'Auditori Barradas de l'Hospitalet de Llobregat, dins del festival Barnasants, per presentar-hi el seu nou àlbum, Ses entranyes, tota una barreja d'emocions que tampoc deixa de banda la reivindicació social. Donarà a conèixer temes passionals com Ple d'amor o Si t'ho digués tot, en què sortirà a la llum el Xarim més íntim. L'entrada té un preu de 15 euros i es pot adquirir a través d'aquest enllaç.

Dissabte 19 de març a les 20 h a l'Auditori Barradas de l’Hospitalet de Llobregat

3.

Americana Film Fest 2022

L'Americana Film Fest torna a oferir un gran catàleg de projeccions de diversos gèneres i temàtiques. Alguns dels plats forts són el documental We were once kids d'Eddie Martin, que indaga en les conseqüències que va tenir el film Kids de Larry Clark en els seus protagonistes, o Zola de Janicza Bravo, una història d'amistat, prostitució i molts diners. Les seus barcelonines d'enguany seran els Cinemes Girona, la Filmoteca de Catalunya, el Phenomena Experience i el Zumzeig Cine Cooperativa. A més d'online a Filmin.

Fins al diumenge 20 de març

4.

El Cirque du Soleil aterra amb una explosió de color

El Cirque du Soleil presenta un nou espectacle inspirat en el folklore de Mèxic: Luzia. A través de l'imaginari cultural del país s'indaga en passat i el present de la societat mexicana: els colors, textures, llocs i persones que la conformen. Arriscats números acrobàtics i una forta presència aquàtica seran la base d'actuacions que no deixaran indiferent a ningú. La fita tindrà lloc a la Gran Carpa de l'Hospitalet de Llobregat.

Fins al 15 maig a la Gran Carpa de l'Hospitalet de Llobregat

Circ du Soleil - 'Luzia'.
5.

Replantejar-nos la visió que tenim sobre el suïcidi

La companyia Les Impuxibles ha estrenat al TNC Harakiri, una obra que vol explorar la concepció del suïcidi i donar-li una volta de perspectiva. A través de la història d'una mare i un fill que es retroben en un univers paral·lel, Clara i Ariadna Peya alliberen d'estigmes un problema de salut mental que afecta gran part de la societat. Música, dansa i circ contemporani seran les eines amb què els protagonistes jugaran per fer la crítica social que proposa el text de María Velasco.

Fins al 17 d'abril al TNC (Sala Tallers)

6.

Carlos Sadness al Guitar BCN

Carlos Sadness ha preparat un xou que celebra la vida: Levántate y baila, en què vol animar al públic a fer el que el mateix títol indica, ara que ja comencem a veure la llum després de les restriccions pandèmiques. No és la primera vegada que Sadness reinventa el seu espectacle per adaptar-lo a les circumstàncies. Ja ho va fer amb Isla Morenita el 2020. Aquest 19 de juny el barceloní estrena Tropical Jesus, però abans vol fer vibrar la capital.

Divendres 18 de març a les 21 h a la Sala Barts

Carlos Sadness durant el seu concert en la novena edició del Minipop.
7.

MOT Festival de Literatura

El MOT, un dels festivals de literatura més importants de Catalunya, amb seu a Girona i Olot, té lloc aquest cap de setmana. La programació destacable és la d'aquest últim territori, ja que a Girona no es fa fins a partir del 24 de març. A Olot hi haurà converses d'allò més interessants com Lliures i assilvestrats, de Miren Amuriza, Carles Belda i Jordina Biosca, o Fugida i etern retorn, de Yan Lianke, Manel Ollé i Ricard Planas. Totes elles amb l'objectiu d'unir literatura i ruralitat.

Fins al 26 de març a Girona i Olot

8.

Talent emergent i orígens al MUD

El MUD d'enguany ha volgut convidar artistes de l'escena musical emergent amb d'altres amb gran trajectòria. És el cas del concert de Clara Viñals i Juli Bustamante, una comunió entre tradició i innovació que tindrà lloc al Cafè del Teatre. La britànica Joanne Robertson serà un altre dels plats forts d'aquesta edició: el seu indie que recorda la màgia de Mazzy Star combina a la perfecció el mainstream amb l'underground.

18 i 19 de març a l'església de Sant Martí, La Panera i el Cafè del Teatre de Lleida

9.

In Risus, el primer festival d'humor a Barcelona

Barcelona acull el primer festival d'humor de la ciutat In Risus. L'esdeveniment reuneix alguns dels principals humoristes i monologuistes del panorama estatal com Berto Romero, Ana Morgade, Pablo Ibarburu i Valeria Ros. El festival es desplega per una dotzena d'espais, com ara la sala Barts, el Teatre Victòria, el Palau Sant Jordi i la Sala Apolo.

Fins al diumenge 20 de març

L'humorista Ana Morgade participa en el festival In Risus de Barcelona.
10.

Montseny Circuit d'Art

Sis centres culturals del Vallès Oriental, ubicats principalment a l’entorn del Montseny, han creat un circuit artístic per impulsar l’art que es fa al territori i donar visibilitat als artistes locals. La primera edició es durà a terme aquest cap de setmana i la previsió és repetir-lo al juny, al setembre i al desembre. La natura, el senderisme o la gastronomia són els eixos principals de les activitats organitzades.

19 i 20 març en diversos centres culturals del Montseny (els trobareu al 'link')

stats