Arts escèniques
Cultura 30/11/2021

Neix el Festival In Risus: setanta humoristes concentrats en una setmana a Barcelona

Ignatius Farray portarà al Palau Sant Jordi l'espectacle 'La vida moderna Live Show'

2 min
Ignatius Farray

BarcelonaBarcelona tindrà l'any vinent un nou festival d'humor que reunirà una setantena d'humoristes a la ciutat del 16 al 20 de març. Impulsat per la productora del Festival Cruïlla i MPC Management, el Festival In Risus acollirà una trentena d'espectacles en una dotzena de teatres de la ciutat. "Serà el festival de comèdia més gran de tot l'Estat. Volem potenciar el riure i ser un referent també a Europa. L'objectiu és ser a les agendes de tothom que estigui vinculat al sector", explica el director del Festival In Risus, Pau Gil. La iniciativa neix després que l'any passat el Festival Cruïlla impulsés una programació d'humor dins del Cruïlla XXS, en què van participar diversos monologuistes al Museu Marítim de Barcelona. Les entrades es posaran aquest dimarts a la venda.

Entre els noms destacats del festival hi ha Ignatius Farray, que portarà La vida moderna Live Show al Palau Sant Jordi. De moment, les entrades per a aquest espectacle estan bloquejades a l'espera que Farray es recuperi d'un "pic d'ansietat" que ha patit aquests dies i que l'ha obligat a anul·lar temporalment la gira. "Creiem que l'espectacle ha de ser a la primera edició del festival, però no posarem les entrades a la venda fins que no estigui bé. No volem posar-li més pressió", ha explicat Gil.

Berto Romero i Ana Morgade

El cartell del festival compta amb noms com Berto Romero, David Fernández, Ana Morgade, Valeria Rossi i Marc Sarrats. També hi participaran el late night No te metas en política, els podcasts La Ruina i Permitido equivocarse i la comèdia musical The Primitals. "Durant una setmana volem ser la ciutat del món amb més riures per càpita", ha dit el director, que espera que en les pròximes edicions puguin "portar espectacles i artistes que funcionen arreu del món".

De moment, el Festival In Risus ha tancat la participació d'una dotzena de teatres de Barcelona. Hi haurà humor al Teatre Apolo, el Teatre Victòria, la Sala Barts, el Teatre del Raval -on Tomàs Fuentes programarà humoristes en català-, el Jove Teatre Regina, l'Aquitània, el Llantiol, el Borràs, El Bosque, la Sala Apolo, el Teatre Goya i el Palau Sant Jordi. "Els espais i la programació poden créixer les properes setmanes. Volem anar a espais grans i petits, donar a conèixer artistes i nous talents de Catalunya", ha subratllat Gil. El festival té un pressupost inicial d'un milió d'euros, és una iniciativa privada i espera comptar amb aportació de l'Ajuntament de Barcelona. "Avui es consolida un sector cultural a la ciutat en un context en què el necessitem més que mai", ha afirmat el delegat de Drets Culturals del consistori, Dani Granados, que ha afegit que l'humor "posa la crítica per defecte a primera plana".

stats