Agenda cultural
Cultura 25/03/2022

10 plans culturals per al cap de setmana

Teatre i festivals musicals protagonitzen l'agenda dels pròxims dies

Ara
3 min
'Quanta quanta guerra...', la versió teatral dels Farrés Brothers de la novel·la de Merçè Rodoreda.
1.

'La Pesta', a l'Auditori

L'OBC dirigida per Francesc Prat, 'Ensemble O Vos Omnes i el Cor de Cambra del Palau interpreten La Pesta, a L'Auditori de Barcelona. Es tracta d'una de les obres mestres de Robert Gerhard, que la compondre arran d'un encàrrec de la BBC. Basada en la novel·la d'Albert Camus, La Pesta és una cantata per a orquestra, cor i narrador. A L'Auditori, el narrador és l'actor Pere Arquillué. El programa es completa amb Les illuminations de Benjamin Britten.

25 i 26 de març a les 19 h a L'Auditori de Barcelona (Sala 1 Pau Casals)

2.

L'infatigable festival de música independent

Enguany el Minifestival de música independent de Barcelona torna a acollir artistes d'arreu en la seva 27a edició, que se celebra a l'Espai Jove Les Basses, al Turó de la Peira. Atenció, per exemple, a la presència de la nord-americana Thalia Zedek, una llegenda del rock alternatiu més personal dels anys 90, quan liderava el grup Come. També hi actuaran els novaiorquesos Bubble Tea and Cigarettes.

25 i 26 de març a Espai Jove Les Basses

3.

'Amor Odi Radioshow': una reflexió sobre l'amor tòxic en la música

Hidden Track i Radio Primavera Sound han organitzat un espectacle que pretén fer una radiografia de l'amor tòxic en el món de la música. Partint d'una perspectiva feminista i LGTB presenten Amor Odi Show, en què cantants com Queralt Lahoz, Núria Graham i Ikram Boloum reinterpreten clàssics d'artistes com Lana Del Rey, Blondie o Britney Spears.

25 de març a les 21 h a L'Auditori de Barcelona (Sala 2 Oriol Martorell)

4.

Ismael Serrano a la Barts

El cantautor madrileny Ismael Serrano arriba a la Sala Barts per presentar el seu nou àlbum inèdit Seremos, amb el qual es va posicionar en el número 2 de les llistes de vendes amb temes tan com No SoyCállate y Baila. L'acompanyaran en l'aventura el pianista Jacob Sureda i la violoncel·lista Irene Rouco. Junts presentaran un espectacle amb tints teatrals i una curada escenografia.

Divendres 25 de març a les 21 h a la Barts

5.

Essència gallega al CAT

El Tradicionàrius acull als gallecs O Vals das Mouras en plena etapa d'innovació. Encara i estar evolucionant, no deixen de banda les arrels i els orígens. Quatre anys després d'A xustiza pola man, i després d'una aturada forçada per la pandèmia, tornen als escenaris per presenta nou disc: Bruixes i poetes, en què conflueixen referències a Jana Raspall, Maria Mercè Marçal amb gaites, flautes i pandeiros.

Dissabte 26 de març al Centre Artesà Tradicionàrius

6.

Cinema per a tota la família

El CCCB arriba amb una nova proposta audiovisual infantil que ofereix deu curtmetratges sobre naturalesa i ecologia. Cada semestre es presentarà una nova col·lecció que inclourà una peça de creació original encarregada a cineastes i creadors locals. La primera del programa és Criatures de la natura: plantes, humans i altres animals, que explora en clau ecologista els sistemes naturals del planeta i les espècies que habiten en ells.

Del 26 de març al 15 de maig al CCCB

7.

'Tenir una història, tenir una responsabilitat'

Tenir una història, tenir una responsabilitat és una exposició de Mireia Sallarès en què dialoguen dos dels seus projectes: una entrevista a la cineasta nord-ameicana Jill Godmilow (2013) i una pel·lícula sobre el psiquiatra català exiliat a França Francesc Tosquelles (2021). L'autora vol explorar la noció d'història potencial i els límits en ella. El desig de narrar el que encara no s'ha explicat, la desmemòria col·lectiva o la salut mental en la política són alguns dels temes que tracta la mostra.

Fins al 22 de maig a La Panera de Lleida

8.

El Concurs Maria Canals omple Barcelona de pianos

Aquest cap de setmana tenen lloc les primeres proves eliminatòries del 67è Concurs Internacional de Música Maria Canals. Barcelona s'omplirà de música per a piano amb els millors candidats d'arreu món per obtenir els guardons, valorats en més 80.000 euros en premis. Aquesta pot ser una gran oportunitat per a joves talents que volen fer de la seva passió pel piano la seva professió. Les audicions es realitzaran al Palau de la Música, concretament al Petit Palau. Entrades disponibles al link.

Diumenge 27 de març al Petit Palau de la Música

9.

'Quanta, quanta guerra...'

Quanta, quanta guerra... de Mercè Rodoreda arriba als escenaris gràcies a Pep Farrés. Adrià Guinart decideix fugir de casa seva per anar a la guerra, però no en el sentit bèl·lic: la guerra com lo desconegut, l'aventura, l'amor, el sexe i tots els elements que s'experimenten quan un vola del niu. Biel Rossell i Biel Serena en són els intèrprets.

25, 26 i 27 de març a la Sala Trono de Tarragona

10.

Lets Festival

Un nou cap de setmana amb la 17a edició del Lets Festival, que s'escampa per diferents sales de l'Hospitalet de Llobregat com ara: espais íntims i de petit format com L'Oncle Jack i The Void, sales de format mitjà com Espai Zowie i El Pumarejo i un espai de gran format com és la Sala Salamandra. Les cites d'aquesta cap de setmana: Chaqueta de Chándal AAlguns dels plats forts que trobem aquest cap de setmana Chaqueta de Chándal i Fotos de la Novia al Pumarejo (divendres), Pol Bordas a The Void (divendres), Daniel Sabater a Salamandra (dissabte), Marialluïsa i Alérgicas al Polén al Pumarejo (dissabte) i Ferran Palau a The Void (divendres).

25 i 26 de març

stats