CULTURA

Alicia Giménez Bartlett, premi Nadal

La creadora de Petra Delicado obté aquest guardó amb Donde nadie te encuentre, la seva dinovena novel·la

L'escriptora Alicia Giménez Bartlett (Almansa, 1951) s’ha emportat el premi Nadal amb Donde nadie te encuentre, la seva dinovena novel·la. Escrita després de l’última aventura de la detectiu Petra Delicado, Donde nadie te encuentre se centra en un dels maquis més llegendaris i misteriosos, Teresa Pla i Meseguer, coneguda amb el sobrenom de La Pastora.


Nascuda a Morella l’any 1917, Teresa va portar nom de dona perquè el seu pare no en va saber determinar el sexe. Un parell de dècades després, amb el canvi de veu fet, una corpulència considerable i barba, Teresa va ser vexada per la Guàrdia Civil, que amb l’objectiu de descobrir la seva identitat sexual es van guanyar un enemic de doble nom, Teresa/Florencio, que es va apuntar al maquis amb la intenció de combatre el bàndol franquista. Els dos personatges principals de la novel·la de Giménez Bartlett, un psiquiatre de la Sorbona i un periodista barceloní, viatgen fins al maestrat aragonès per intentar descobrir el lloc on es troba La Pastora.
 
El menú del xef Romain Fornell va fer les delícies dels comensals gràcies a un micuit amb escalivada, de primer, i una espatlla de xai confitat, de segon, i cruixent de xocolada, de postres. La vetllada, celebrada a l’Hotel Palace de Barcelona, va comptar amb la presència del president de la Generalitat, Artur Mas, el seu predecessor Jordi Pujol i el flamant nou conseller de Cultura, Ferran Mascarell. I, també, esclar, tot el món literari del país que no es va perdre un àpat tan deliciós en temps de vaques magres i contractes de pocs zeros.


Més continguts de