Teatre

Un nou 'Barbablava' mata l'amor i les dones al Teatre Tantarantana

Lurdes Barba dirigeix la versió del conte de Perrault que va fer Dea Loher. Es representarà per primera vegada a Barcelona des d'aquest divendres i fins al 20 d'abril

La companyia A les Golfes de la Bohème estrenarà aquest divendres i fins al 20 d'abril al Teatre Tantarantana un muntatge del conte 'Barbablava' basat en la versió contemporània de Dea Loher.

La versió Loher reinterpreta el clàssic de Charles Perrault del segle XVII posant al centre de l'obra l'amor, com un desig impossible de satisfer en la societat actual. Barbablava no és aquí un fred assassí de dones sinó un home "insignificant" que, incapaç de satisfer els seus desitjos amorosos, mata les víctimes "per redimir-les" del seu patiment. Lurdes Barba dirigeix l'obra, que s'estrena per primera vegada a Barcelona, amb un repartiment encapçalat per Àurea Márquez i Xavier Ripoll, i amb les creadores de la companyia Almudena Lomba i Empar Capilla.

Escrit com una reflexió i al·legoria de l'amor en el món contemporani, no s'ha de confondre aquesta metàfora com connivència amb la violència masclista. Així ho han volgut subratllar la directora del muntatge, "és un tema delicat, i no volem que sembli una frivolitat", ha manifestat Barba. La metàfora dels assassinats és, doncs, la mort de l'amor.