Publicitat
Publicitat

ART

Els orígens de la publicitat arriben a València

La Fundació Bancaixa exposarà obres de 46 artistes representatius del cartellisme del segle XIX i segle XX

El centre cultural Bancaixa de València inaugura l'exposició '1900. Els orígens de l'art publicitari', una mostra basada en la selecció d'un centenar de cartells provinents de la col·lecció de dibuixos i gravats del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC). És la segona vegada que el MNAC exposa part de la seva col·lecció al públic, després de la mostra a Barcelona l'any 2007.

Fins al 26 d'agost s'exposen les obres de 46 artistes representatius del cartellisme del segle XIX i el segle XX. Es podran veure treballs de Toulouse-Lautrec, Steinlen, Hassall, Chéret i Mucha i dels catalans Ramon Casas, Santiago Rusiñol, Alexandre de Riquer, Adrià Gual o el valencià Francisco Cidon. Entre els cartells hi ha símbols de l'època com el conegut 'Gat negre' de Steinlen, 'May Belfort', de Toulouse-Lautrec, o '4 gats', de Ramon Casas.

A diferència de la mostra que es va poder veure al MNAC el 2007, a la Fundació Bancaixa de València s'exposen cinc obres inèdites. Es tracta de 'Copa Cuesta Ordal', de Ramon Baixeras; 'Real Automovil Cluv de Cataluña', de Ramon Casas; 'Antigua Casa Soteras' i 'Perfumeria Lavidier', de Francisco de Cidón, i 'Antigua Casa Franch', d'Alexandre de Riquer.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT