MÚSICA
Cultura 28/02/2012

Obrint Pas, Anna Roig, Manel i Quico el Célio amb Pep 'Botifarra', els més votats dels premis Enderrock

L'onzena edició de la festa de la música catalana se celebrarà el dilluns 12 de març a l'Apolo i hi actuaran Obrint Pas, Els Catarres, Joan Colomo i Txarango

Ara
2 min
LA GATA MAULA  Anna Roig imagina històries que alimenten els discos amb L'ombre de ton chien, i ara també el seu debut literari.

BARCELONAAquest dimarts s'han fet públics els guardons populars del Premi Enderrock, votats per 22.000 persones a través de la xarxa. Els guardons s'afegeixen als que havia donat la crítica, que ja va premiar Manel (millor disc de pop), Antònia Font (artista de l'any), La Iaia (grup revelació), Joan Colomo (millor disc de cançó d'autor), Carles Dénia (millor disc de folk) i Èric Fuentes & El Mal (millor disc català en altres llengües).

A les votacions populars, en la categoria de pop-rock, Obrint Pas han estat considerats millor artista i també millor portada de disc per 'Coratge'. Els Catarres han estat guardonats per la lletra de 'Jenifer'. La Pegatina ha sortit vencedora del millor directe. En la mateixa categoria, Manel guanya el millor disc per '10 milles per veure una bona armadura', i la millor cançó per 'Benvolgut'.

En la categoria de cançó d'autor, Anna Roig i l'Ombre de ton Chien guanyen el millor disc per 'Bigoti vermell' i el millor directe. El millor artista és Cesk Freixas i la millor cançó, 'El carrer dels Jocs Florals', de Joan Masdéu. En la categoria de folk, Quico el Célio i Pep 'Botifarra' s'enduen tres premis Enderrock (millor disc, millor cançó i millor artista) i el premi de votació per al millor directe se l'ha endut el jove grup de rumba catalana Terratombats. El premi al grup revelació és per a Amelie, que també tenen la millor web. El guardó a millor artista català en altres llengües, per votació popular, és per a Estopa.

La votació popular dels Premis Jaç 2012 també té veredicte: ha guardonat Ignasi Terraza Trio per 'Live at the Living Room', Andrea Motis & Joan Chamorro Group com a revelació, Bernat Font Trio amb el disc 'The Shout' és la millor nova proposta 2011 i Keith Jarret ha fet el millor disc internacional. Per la seva banda, la crítica ha declarat el Premi Jaç 2012 ex aequo per a David Mengual i Marcel·lí Bayer pels seus darrers discos.

En clàssica, els premis 440 Clàssica de votació popular han estat per a l'Orquestra Barroca Catalana, la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC), el compositor i director Salvador Brotons, el pianista Javier Perianes i la producció de l'òpera 'Le Grand Macabre' de Ligeti amb escenografia de La Fura dels Baus. La crítica ha reconegut el disc 'Blanc' de Bernat Vivancos.

La festa de la música que organitza la revista 'Enderrock' se celebrarà el 12 de març a l'Apolo. S'hi podran sentir algunes de les propostes musicals premiades en aquesta edició, com Obrint Pas, Els Catarres i Joan Colomo, i Txarango presentarà els temes del seu disc de debut, 'Benvinguts al llarg viatge'. Les entrades anticipades ja són a la venda i valen 7 euros (10 euros a taquilla).

stats