Publicitat
Publicitat

Cinema

Zhang Yimou i Feng Xiaogang encapçalen l'acte de protesta

Els cineastes xinesos demanen al govern que actuï contra la pirateria

Famosos directors de cinema xinesos, entre ells Zhang Yimou ('La llanterna vermella') i Feng Xiaogang ('Un món sense lladres'), han presentat al govern xinès una proposta de llei per endurir la lluita contra la pirateria audiovisual al país asiàtic , informa avui l'agència oficial Xinhua.

La iniciativa va ser presentada formalment per Zhang , un dels cineastes més prestigiosos de la Xina , que a més és membre de la Conferència Consultiva Política del Poble Xinès , el principal òrgan assessor governamental ( que aquests dies celebra el seu plenari anual ) .

" Augmentar la protecció dels drets d'autor és clau per al desenvolupament sa de la indústria del cinema i la prosperitat del mercat cultural " , va assenyalar el llorejat director en presentar la proposta davant els delegats de la conferència. Zhang es va queixar que moltes pel·lícules xineses es troben amb què hi ha còpies il·legals al mercat dos o tres dies després d'estrenar , pel que tot just duren unes setmanes en cartellera ( una situació que també es dóna amb els films estrangers ) .

La proposta legal lega que encara que la Xina ha progressat en la defensa de la propietat intel·lectual , la còpia il·legal de pel lícules i les emissions no autoritzades d'aquestes són un fenomen que continua en augment , " frustrant als cineastes " .

En la conferència consultiva , que es va inaugurar el 3 de març i es perllonga tota la setmana , es presentaran milers de propostes de llei , que seran sotmeses a debat per després portar una selecció de les aprovades al Consell d'Estat ( Executiu ) o la Assemblea Nacional Popular ( Legislatiu ) .

La conferència consultiva , la institució més antiga del règim comunista ( anterior fins i tot a aquest , ja que es va instituir pocs dies abans de la fundació de la República Popular ) , està formada per uns tres mil delegats , molts d' ells elegits amb caràcter honorífic , entre ells estrelles de la cultura i l' esport nacional .

Els llibres que ens fan grans

Etiquetes

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT