Descobreixen un centenar d'objectes de culte amb formes de penis i vulva a Israel

Els símbols s'utilitzaven en rituals fa més de 8.000 anys

Un centenar d'objectes que simbolitzen penis erectes i vulves s'han localitzat a Elat, una zona extremament àrida del desert de Nègueb, sobre la costa del mar Roig d'Israel. Segons la revista 'Live Science', els objectes tindrien uns 8.000 anys, i la majoria fan entre 1,5 i 2,5 metres de llargària. La majoria de peces es concentren en una mateixa zona. Per exemple, en només 800 metres quadrats s'han trobat 44 peces. "Tenint en compte la topografia, les condicions climatològiques i els pocs assentaments neolítics que es coneixen en aquesta àrea, la densitat de llocs de culte és espectacular", assegura a 'Live Science' l'equip que ha publicat l'article sobre la troballa.

De moment, els investigadors no coneixen gaires detalls sobre els rituals que es practicaven en aquests llocs de culte. Se sap, però, que es feien sacrificis d'animals, perquè s'hi han trobat restes òssies. La majoria tenien relació amb la mort i la fertilitat. No és estrany que apareguin juntes, ja que combinar la mort amb la reproducció és quelcom que comparteixen moltes cultures. Els llocs de culte es troben en llocs elevats i amb molta visibilitat: "Segurament, la panoràmica va ser un element que es va considerar a l'hora d'escollir el lloc", assegura Uzi Avner, portaveu de l'equip que ha investigat la zona.

Una de les peculiaritats de la troballa és la diferència entre la gran quantitat de llocs de culte localitzats i la poca densitat d'assentaments: "Contrasta la densitat de llocs de culte (349) amb els pocs habitatges, només n'hem trobat dos", destaca Avner.

Més continguts de