MÚSICA
Cultura 05/10/2011

Deutsche Grammophon edita un DVD de la JONC

El prestigiós segell de música clàssica ha publicat la interpretació que la Jove Orquestra Nacional de Catalunya va fer el 2008 dels 'Gurrelieder' de Schoenberg

Ara
1 min
L'entusiasme de la jove orquestra catalana va ser conduït per Manel Valdivieso amb flexibilitat i força rítmica .

BarcelonaDeutsche Grammophon, el reconegut segell de música clàssica, ha editat un DVD que recull la interpretació que la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC) va fer el 2008 dels Gurrelieder d'Arnold Schoenberg, al costat de la JONDE (Joven Orquestra Nacional de España) i sota la direcció del català Josep Pons.

Es tracta de l’únic enregistrament existent en format DVD d’aquesta obra, creació primerenca de l’autor vienès que segella el canvi de segle i obre les portes a la modernitat musical.

El 2008 va ser un any significatiu per a la JONC i la JONDE, que van celebrar el 25è i el 15è aniversari. Per aquest motiu van decidir sumar els seus esforços en un encontre comú sense precedents, i que va culminar en dos importants concerts a Saragossa i a Barcelona.

A banda dels 145 instrumentistes de les dues orquestres, van participar en l'espectacle quatre institucions corals catalanes: el Cor Lieder Càmera, el Cor Madrigal, l’Orfeó Català i la Polifònica de Puig-Reig.

stats