ANIVERSARI
Cultura 25/06/2011

Dos anys sense el Rei del Pop

El 25 de juny del 2009 un còctel de fàrmacs va matar Michael Jackson. Dos anys més tard, encara no s'ha celebrat el judici que ha de revelar la responsabilitat del metge personal en la seva mort, però la seva música continua en el primers llocs de les llistes

Redacció
2 min

BarcelonaAvui es compleixen dos anys de la mort de Michael Jackson. El rei del pop tenia llavors 50 anys i va morir, el 25 de juny de 2009, víctima d'una intoxicació aguda de propofol, un sedant d'ús hospitalari que li havia administrat el seu metge personal, Conrad Murray. La família de Jackson va acusar d'homicidi involuntari Murray, que va haver de pagar una fiança de 75.000 dòlars per continuar en llibertat. En cas que es demostri la seva culpabilitat el doctor s'enfrontaria a una pena màxima de quatre anys de presó. Si Murray acabarà finalment en una cel·la o continuarà en llibertat no se sabrà fins després de l'estiu, ja que durant la vista preliminar que es va celebrar al maig, el jutge Michael Pastor va decidir posposar el judici fins al setembre.

Mentre que les qüestions legals evolucionen lentament, la seva música continua imparable. This is it, el documental pòstum que recull imatges de les últimes sessions de preparació de Jackson per a la seva gira mundial, va recaptar a taquilla uns 183 milions d'euros. El 2009, l'any de la seva mort, l'autor de Thriller i Beat it va ser l'artista que més discos va vendre als Estats Units, per davant de Lady Gaga, i al 2010 es va publicar Michael, el seu primer disc d'estudi pòstum amb cançons inèdites, que va arribar al número 1 de les llistes en molts països.

Per commemorar el segon aniversari de la mort del cantant es realitzaran visites a la seva mansió Neverland, al cementiri de Forest Lawn –on està enterrat–, a l'estrella del Passeig de la Fama de Hollywood, a la seva residència de Bel Air, al pavelló Staples Center –on es preparava per al seu retorn a la gira mundial de This is it– i, fins i tot, al museu de cera Madame Tussaud de Los Angeles. També la seva residència de Las Vegas obrirà les portes al públic per primera vegada durant quatre hores i sota estrictes mesures de seguretat. Per acabar els actes en memòria del cantant, Julien Auction's ha organitzat una subhasta on es posaran en licitació més de 200 objectes que van pertànyer a Jackson.

stats