El filòsof i humanista Emilio Lledó, Premio Nacional de les Lletres

El jurat valora la seva aportació a la literatura i a la recerca filosòfica

El filòsof i humanista Emilio Lledó ha obtingut el Premio Nacional de las lletres 2014 per la seva obra dedicada a la investigació filosòfica i a la literatura. El jurat del premi, dotat amb 40.000 euros i que concedeix el Ministeri d'Educació, Cultura i Esports, ha valorat "la dilatada obra, que harmonitza la filosofia del Logos, l'hermenèutica, el valor estètic i ètic de la paraula, la defensa de la llibertat i reivindica la vocació docent".

El jurat també ha valorat "una visió filosòfica pròpia, en què el saber antic ajuda al saber present". I afegeix: "És un gran assagista i divulgador d'alt nivell" que ha tractat temes tan diversos com la defensa de la lectura, la felicitat, el silenci, la bellesa i la veritat.

Emilio Lledó Iñigo (Sevilla, 1927) és llicenciat en Filosofia i Lletres i Filologia Clàssica i doctor per la Universitat de Heidelberg. El 1988 va rebre el títol de fellow del Wissenschaftskolleg (Institute for Advanced Study) de Berlín i el 1990 se li va concedir el Premi Alexander von Humboldt de la República Federal Alemana, de la de la qual també té la Creu del Mèrit. És membre de l'Institut per Estudis Avançats de Berlín.

Lledó és autor de 'Memoria de la ética', 'Filosofía y lenguaje', 'La memoria del logos', 'Elogio de la infelicidad', 'El silencio de la escritura' (Premio Nacional de Ensayo) i  'El origen del diálogo y de la ética. Una introducción al pensamiento de Platón y Aristóteles'.